Aseara am fost la lansarea singurului site din Romania, care vinde branduri extrem de chic-niche de ochelari de soare. Evenimentul a avut loc pe o terasa superba din complexul Alia Apartments din zona Averescu-Arcul de Triumf si a fost organizat de prietenele mele de la Molecule-F, Cerina Ratiu si Mirela Bucovicean. Roxana Marcu este cea care se ocupa de Sunglass Curator si puteti admira acum modelele de ochelari aici: (http://www.facebook.com/pages/SunglassCurator/189340151194665). Mrs Marcu va asteapta in curand si in show room, unde puteti veni ca sa probati ochelarii si credeti-ma ca va trebui sa va rezervati vreo doua ore pentru aceasta operatiune, pentru ca sunt spectaculosi.
Povestea mea cu ochelarii de soare a inceput de pe la varsta de 5 ani. Tin minte si acum ca in anul de gratie 1977 nu existau in Romania ochelari de soare pentru copii, dar atunci am probat prima pereche, adusa de mama din Israel. Erau pe modelul “fluture”, cu lentile de culoare verde-sticla. Mama ii purta doar la mare, la plaja, pentru ca in restul timpului trebuia sa poarte ochelarii de vedere (in forma de ochi de pisica), cu lentile heliomate, care la soare erau tot verzui si mai avea o pereche cu rame roz sidef si lentile care se transformau intr-o nuanta de gri sobolan. In 1990, dupa ce ne-am pus amandoua lentile de contact, am inceput sa ne cumparam ochelari de soare frenetic. La un moment dat aveam vreo 10 perechi, majoritatea cu rame XXL.
Achizitia mea preferata este o pereche de ochelari Yves Saint Laurent anii ’70 cumparati dintr-o piata vintage din Tel-Aviv, in urma cu doi ani. O alta pereche de ochelari draga mie a fost achizitionata de la Babaluna, atunci cand Irina Marinescu si-a deschis primul butic vintage din Bucuresti, in iarna lui 2008.
Abia astept incursiunea din show room-ul Sunglass Curator Bucuresti, am zarit doua perechi de ochelari de soare de la a-morir care imi plac la nebunie.
Putina istorie: Se pare ca in 1,300 chinezii au descoperit o solutie care sa coloreze lentilele ochelarilor, pentru a proteja ochii de razele soarelui, iar ulterior italienii au dezvoltat “reteta”, pe la 1,400. In 1700, James Ayscough a descoperit ca nuantele de albastru si verde care colorau lentilele erau cel mai bine tolerate de ochi. Dar ochelarii de soare, asa cum ii stim noi astazi sunt inventia americanului lui Sam Foster, din anul 1929, iar la acea vreme plajele din Atlantic City si New Jersey au fost “populate” de clonele acestui accesoriu splendid. In 1936, Ray Ban au inceput sa foloseasca filtrul polaroid iar de atunci si pana in prezent, ochelarii de soare au devenit aproape indispensabili, chiar si pentru non fashionisti. Exista si un muzeu al ochelarilor in Morez (franta, zona Jura), unde ochelarii de soare au rezervata o incapere si mai este un muzeu al ochelarilor in Shanghai.
Sa aveti o vara cu soare si cu ochelari frumosi!
o fotografie care imi place mult, cu Sophia Loren care poarta impecabil o pereche de ochelari de soare.
Surse: http://www.creativepro.com, http://monsieur-j.tumblr.com, http://kurnazli.com, http://gees-corner.blogspot.ro,www.art.com,
NO COMMENT