READING

In oglinda cu Harper’s BAZAAR, November issue

In oglinda cu Harper’s BAZAAR, November issue

deschidere mare

Vreau sa fac postarea asta inca de la inceputul lunii. Imi doream sa fac un colaj, sa decupez partea mea de material si sa ii desenez in prelungire un toc de cizma ciocata. Desigur, ar fi existat in colajul meu si un palmier suplu, sub un cer albastru. Dar nu am avut timp pentru aceasta activitate preferata, asa ca va redau mai jos continutul materialului, adica raspunsurile mele integrale la intrebarile Inei Borcea cea minunata, stilista Harper’s BAZAAR Romania.

Mai vreau sa mentionez ca  fotografiile  au fost facute in Las Vegas, in luna mai 2015. Dar nu m-am schimbat prea mult de atunciJ. Iar revista e inca pe piata, azi-maine, in paralel cu cea de decembrie, calda, calda, aparuta astazi.

———————————————————————————–

Stilul tău în câteva cuvinte:

Îmi place să mă îmbrac comod și să combin branduri mainstream cu designeri români sau branduri de nișă descoperite în călătoriile mele. Port „straturi” –  tricouri, jeans sau pantaloni funky, peste care vine kimono-ul și o jachetă de trening XXL. Port ciocate cu fuste vintage de la mama și cu sacouri bărbătești sau cu pantaloni clasici și un hanorac over size. De fiecare dată ținutele sunt completate de ochelarii de soare, iar ultima dragoste la prima vedere a fost perechea de Unibrow de la  www.optimef.com.

Optimef-Glasses-014_FS copy

Piesa de rezistență din garderobă: Pot să zic 7? Kimono(urille), jeans, tricou(ri), cămăși albe și vintage, din mătase, ciocate, pantofi sport și flip flops.
Ce părere ai despre influența western în moda sezonului: Cine nu își dorește puțin „Dallas” în melanj cu „The Misfits”, „The Electric Horseman” , ACNE cowboys (de acum vreo 9 ani) și albumul „Music” din 2000 al Madonnei? Mai cred că această Western crazyness se datorează și întoarcerii la reperele „West Coast” din muzică, artă contemporană, filme, seriale și design interior din ultimii 8-9 ani.
Locuri preferate de shopping: Achiziționez de la designerii români mai ales, și aici lista este foarte lungă. Dacă tot e Western style, recomand 3 vintage-uri locale pentru ciocate și alte accesorii „Wild West”: @vintagecoutureshop, @babalunastore și @electrastore.ro. În America, pe West Coast, Boot Barn din Las Vegas. Imaginați-vă un hangar imens cu rafturi întregi de ciocate. Au și cizme din piele artificială (pentru iubitorii de animale) și catarame. https://www.bootbarn.com. În Cannes am descoperit în această vară un butic al unei caneze adorabile care vinde doar designeri locali, printre care @clairegasparini, care face genți XXL unicat din covoare tradiționale.

RAQUETTE-FW-18_19-campaign-006-1 copy

Ai vrea să incluzi în garderoba sezonului: sacoul cu cap de taur embosat din colecția de toamnă-iarnă Maison Raquette, www.maisonraquette.com

și orice rochie Smaranda Almășan din colecțiile din ultimii 4 ani: http://smaranda-almasan.com

Smaranda Almasan

Dacă ai putea schimba garderoba cu cineva, aceasta ar fi:Frankie Bergstein (Lily Tomlin) din “Grace and Frankie” și cu Chris Kraus (Kathryn Hahn) din “I Love Dick”).

Grace and Frankie

Grace and Frankie

Kathryn Hahn, I love Dick 1
Pe wish list: haina roz din colecția MoschinoTVH&M, o pereche de ciocate negre de la Vintage Couture și kimono-ul cu romburi de la @kono.privilege, www.k-ono.com.

Moschino x H&MK-ONO, kimono AMANDA GREEN

Style Icon: mama.

mama si tata, anii '80

Pentru că m-am inspirat din stilul ei în diverse perioade ale vieții mele: jeans evazat, maiouri, cămăși pe post de jachete și genți mariș fuste de jeans și ciocate albe – în studenție, taioarele, pantofii eleganți și posetele chic în perioada în care am lucrat la ambasadă. În anii care au urmat, aproape toate alegerile mele de stil au repere din dulapul mamei mele. Am în șifonier piese de la mama din anii 90 și 2000 de început. Din fiecare vacanță la mama mai aduc câte o rochie druză sau un costum de jeans sau bijuterii shaanti. Mum is mum.

Dior LifeF069212000 LIFE 2017 DEEP HYDRATION SORBET WATER ESSENCE CUT PACK 40 ML WITH SHADOWF069212000 LIFE 2017 DEEP HYDRATION SORBET WATER ESSENCE CUT PACK 40 ML WITH SHADOWF069212000 LIFE 2017 DEEP HYDRATION SORBET WATER ESSENCE CUT PACK 40 ML WITH SHADOW
Beauty must-have: apa de struguri de la Caudalie (nelipsită din ritualul meu de demachiere), serumul Life de la Dior, crema hidratantă matifiantă de la NN (www.nncosmetics.ro), orice mască de la Korean Beauty, untul de corp cu banane de la The Body Shop și Strobe Cream Hydratant Lumineux de la M.A.C Cosmetics.

eps_jpg_1091332_3_BODY BUTTER BANANA 200ML A0X_SILV_ANG_INNEOPS080

 

MAC_ShinyPrettyThings_GlowGetter_GoldKit_StrobeCream_Goldlite_640x600_white_1

Surse foto: toate brandurile mentionate mai sus, Netflix Romania,arhiva personala.

Mentionez ca am primit imaginile high res de la branduri cu mare viteza. Love you.

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here