READING

Nipton, California. Like a “True detective&#...

Nipton, California. Like a “True detective” episode

deschidere mare

deschidere 2

In ultimele zile ale lui mai am facut o iesire din Las Vegas spre Mojave Desert. Prima oprire a fost in Nipton, un orasel californian aflat la o ora si putin distanta de Vegas.

unul dintre multele panouri solare de langa autostrada

unul dintre multele panouri solare de langa autostrada

 

on the road

on the road

 

 

Imaginati-va un loc care pe mine m-a dus cu gandul la serialul “True detective”. Nipton  o populatie de vreo 40 de persoane, dintre care 6 rezidenti permanenti iar restul lucreaza la diverse proiecte din zona, dintre care cel mai recent este o centrala de panouri solare.

2. un tren foarte lung, pe calea ferata de la doi pasi de Nipton

 

Nipton a fost fondat la inceputul secolului 20 ca un foarte important nod de cale ferata, fiind foarte aproape si de Colorado River si de toate minele de aur. Si astazi mai exista calea ferata la intrarea in oras si am prins chiar momentul in care a trecut un tren de marfa, atat de lung, incat puteam sa dormitam linistiti in masina in tot acest timp.

Clara Bow

Clara Bow

 

Nipton a fost fondat oficial ca oras in 1905, trecand prin mai multi proprietari, ultimul fiind magnatul Harry Trehearne, casatorit cu Ella Trehearne. Cei doi erau prieteni foarte buni cu vecinii lor faimosi care locuiau la un ranch din apropiere, starleta Hollywoodiana Clara Bow si sotul sau, Rex Bell. Acestia ramaneau de multe ori peste noapte la Nipton iar Mrs. Bow dormea in camera nr. 3 a hotelului in stil mexican, camera care acum ii poarta numele.

Din 1949 si pana in 1984, cand orasul a fost cumparat de catre Gerald Freeman si familia sa, orasul a fost intr-o paragina totala. Freeman a renovat hotelul si acareturile sale – un restaurant care se lauda cu cei mai buni bugeri din zona, oficiul postal la care venea Clara Bow sa isi ridice corespondenta primita de la fani si un supermarket care pana acum cativa ani facea cele mai bune vanzari la loterie. (In Nevada este interzisa loteria, asa ca toti nevadienii vin aici si la Primm, chiar la granite dintre Nevada si California ca sa joace la loto).

Welcome to Nipton Hotel

Welcome to Nipton Hotel

 

4. Oficiul postal din Nipton

Cele trei cabine cu vedere spectaculoasa din Nipton

Cele trei cabine cu vedere spectaculoasa din Nipton

 

6. cabina Nomad

 interiorul bacaniei old style

interiorul bacaniei old style

 

Nipton este o buna destinatie de odihna si pentru posesorii de rulote si pentru motociclistii pasionati.

 

9. True detective 28. True detective

Daca ajungeti in Las Vegas va invit sa mergeti la Nipton si sa dormiti acolo o noapte. Eu asta am de gand sa fac in curand si sa dorm in camera Clara Bow. Aici gasiti mai multe informatii.

11. Nipton call

12.Nipton cat

Pe curand, cu noi povesti din Nevada & California.

flori superbe

 

de adaugat Nipton

Surse de inspiratie foto: http://www.nitrateville.com, arhiva personala

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here