L.A. is calling for Strongbow

deschidere mare

Acum aproape o luna m-am intors pentru cateva zile in Los Angeles, unul dintre “my magic cities”, descoperit pentru prima data acum 9 ani, in primavara lui 2006.

De aceasta data am ales varianta mai putin turistica. Am vrut sa ma bucur mai mult de strazile orasului, de galeriile de arta, de plaje si de cafenele.

Los Angeles 2

 

Los Angeles building

 

Strongbow at Le Parc, West Hollywood

Am stat la un hotel in West Hollywood, devenita una dintre cele mai hip zone ale orasului. Singura activitate turistica a fost sa vizitez Griffith Observatory si sa admir de acolo panorama orasului. Este locul din care se vede foarte bine celebrul Hollywood sign. Tot aici au fost filmate scene din celebrul “Rebel fara cauza” al regizorului Nicholas Ray, cu Natalie Wood, James Dean si Dennis Hopper. M-am vazut cu prietenul Andrei Mindru, care tocmai ce a terminat un master in regie de film in L.A. si se pregateste sa isi lanseze primul scurt-metraj. Voi reveni cu povestea lui aici, in curand.

Los Angeles Nicodim Gallery

I-am facut o vizita lui Mihai Nicodim la galeria sa din Downtown L.A., zona devenita pepiniera extrem de interesanta a celor mai promitatori artisti contemporani.

Kitchen 24

Los Angeles punct

M-am vazut cu Maral Kazazian, o prietena de familie (sotul sau si mama mea au fost colegi de scoala in Romania), care este unul dintte organizatorii Arpa International Film Festival. Si ghiciti ce: Maral este in discutii cu amicul meu Catalin Anchidin ca sa aduca “Aferim” la editia de anul acesta.

Venice beach, bloc din caramida rosie

Venice sky

Dupa West Hollywood & friends am stat doua zile in Marina del Rey, acest orasel port de yachturi, satelit al Los Angelesului, infiintat la inceputul secolului 20. Dar forfota boema are loc in Venice, lipit de Marina del Rey, Venice, aceasta Venetie a Americii, populata in anii ’40 de primii hippies si de supravietuitorii Holocaustului. Venice inseamna case si blocuri pe plaja, case vechi din anii ’40, ’50, cu gradini ascunse si cu ferestre cu obloane de film. Venice inseamna cafenele si baruri cool, ziduri cu street art, outfituri a la Vama Veche si muzica buna. Cat despre apusul de soare de pe malul Oceanului Pacific, “it takes your breath away”.

Strongbow a fost cu mine in aceasta calatorie si am savurat varianta mere pure (Gold Apple), cu gheata din belsug, in lumina perfecta a apusului de soare: in the golden hours.

Venice wall

Venice, pe canale

moodboard L.A

Va invit sa vizitati pagina de Facebook Strongbow Romania, aici.

Pe curand, cu noi povesti #urbanbynature. De aceasta data din fabulosul Las Vegas. Va urma.

#urbanbynature #goldenhours #cidru #mere #Strongbow

 

final material

Surse de inspiratie foto: arhiva personala

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here