How to do Disneyland

deschidere mare

deschidere mare 2

Saptamana trecuta, mai exact in data de 17 iulie, Disneyland Park Anaheim, California a implinit 60 de ani.

Acum doua saptamani, mai exact in data de 9 iulie, #mySuperAvi a avut parte de o zi de distractie in acest parc imens pe care i-l datoram marelui vizionar Walt Disney.

Pe cand ne pregateam bagajele pentru vacanta Disney – Los Angeles am citit mai multe materiale, ca sa fim niste parinti pregatiti. Mircea a gasit ceva incredibil de amuzant, scris probabil de cel mai mare zgarcit in viata. Textul suna cam asa (reproduc aici cele mai mari perle): “Mergeti la Disneyland cand copiii au pana in doi ani, asa veti fi scutiti de plata biletului de intrare pentru ei. Pregatiti-le apoi un album cu fotografii pe care sa il rasfoiasca peste ani si povestiti-le atunci minunata experienta”. Sau: “Nu cumparati souveniruri de la Disneyland, in orice magazin de jucarii puteti sa le gasiti la preturi infinit mai mici.” Textul continua in aceeasi cheie devenita deja amuzanta. Deja ni-l imaginam pe Avi, cum ne-ar fi implorat sa ii cumparam o inghetata Minnie Mouse si noi am fi scos un cornet din lada frigorifica carata in spate.

Una peste alta, dupa ce am parcat masina, am calatorit cu un trenulet special pana la intrarea principala si am trecut si de casele de bilete, atunci am realizat ca multi dintre cei ajunsi acolo citisera articolul respectiv. Am vazut parcari imense de carucioare, zeci de familii care isi carau bebelusii in brate.

Dar credeti-ma ca nu m-a deranjat absolut nimic atunci cand am intrat in lumea lui Mr. Walt Disney. M-am intors in copilarie si am savurat fiecare moment. Avi a fost in extaz. Ne-am plimbat cu barca printr-o jungla presarata de diverse pericole; ne-am catarat in casa lui Tarzan; am fost acasa la Mickey Mouse si am asteptat aproape o ora ca celebrul soarece sa ne primeasca in cabina sa, intr-o pauza de filmari; am fost cu submarinul capitanului Nemo si i-am vazut pe Nemo the fish si pe prietenii sai; am stat aproape doua ore la coada la Splash Mountain, unde am coborat si am urcat si ne-am stropit din belsug cu apa, experienta care a culminat cu o saritura cu barca-bustean. Am sarit in gol cred ca vreo 10 m, va imaginati groaza maxima de pe fata mea.

Ne-am plimbat prin catacombele Piratilor din Caraibe si am vazut in nocturna parade personajelor Disney, urmata de un foc de artificii spectaculos.

Am plecat spre L.A. de la Disneyland aproape de miezul noptii si am ramas sub vraja amintirilor mele din copilarie si a zambetului larg de pe fata adormita a lui Avi. Pe fiul meu il asteapta multi ani de povesti Disney si imi doresc ca intr-o zi sa vina si el aici cu copiii sai. The magic trebuie sa continue.

deschidere 2

deschidere 3

1, Nemo

2, posta Mickey

3, Avi si Mickey Mouse

5, Instagram

6, eu si Avi Splash Mountain

7, Mircea si Avi Splash Mountain

final material

 

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here