Homage to Betty Willis

deschidere mare

Astazi ii aduc un omagiu lui Betty Jane Willis (nascuta Whitehead, in 20 mai 1923), care a plecat dintre noi anul acesta, in 19 aprilie.

Betty Willis va ramane in istoria Americii cu celebrul semn “Welcome to Fabulous Las Vegas”, creat de aceasta in anul 1959, lucrare comisionata la acea vreme de catre primaria orasului.

Unul dintre cele mai fotografiate semne, “Welcome to Fabulous Las Vegas” apare in zeci de milioane de fotografii de vacanta, un adevarat trademark al orasului si totodata un cadou facut de artista graficiana care, in afara sumei de 4,000 de dolari primita pentru executia lucrarii, nu a perceput niciodata drepturi de proprietate intelectuala pentru folosirea acestuia, spunand ca este cadoul sau pentru acest oras parc de distractii pentru oameni mari.

Betty Willis

Betty Willis

 

betty-willis-sign-2

Nascuta in Overton, Nevada, Willis a venit in Las Vegas in copilarie impreuna cu tatal sau, unul dintre primii angajati ai primariei orasului si cu mama sa, o clasica “American homemaker”.

Willis a studiat arta la Los Angeles, unde a creat afise pentru Fox West Coast Theaters. Apoi s-a intors in Las Vegas, unde a lucrat o vreme ca secretara la primarie, s-a casatorit de doua ori si apoi a primit comanda care a facut-o celebra, careia i-au urmat altele, printre care semnul “Moulin Rouge Hotel” si “Blue Angel Motel” din acelasi oras ale carui lumini pot fi vazute din spatiu.

Moulin_Rouge_Sign_Circa_2006

Anul trecut am realizat impreuna cu designerul Razvan Firea o colectie inspirata de orasele dragi ale unor prieteni & ale noastre, “In love with Magic Cities”. Tricoul omagiu orasului Las Vegas poarta celebrul semn. Betty Willis, esti in galeria mea de

#Peopletoseekinotherdimension.

 

Surse de inspiratie foto: http://www.celinelasvegas.com, AP Photo/Joe Cavaretta, http://www.nytimes.com, Wikipedia

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here