READING

Duminica francofona pentru Kyralina

Duminica francofona pentru Kyralina

Mi-am petrecut seara de vineri, 23 noiembrie in Strada George Enescu nr.8, intr-o casa cocheta, “locuinta” nou lansatei librarii de carte franceza cu un nume tare inspirat: Kyralina (dupa numele nuvelei lui Panait Istrati, “Kyra Kyralina”). Primisem invitatia de la Mihaela Muresanu cea minunata, jumatatea PR-istica a acestui loc cald si primitor de pe una dintre strazile mele preferate din Bucuresti.

Nu am mai asteptat venirea pill price propecia lui Pascal Bruckner (trebuia sa ajung acasa, la catelul meu drag Iris, care nu citeste in limba franceza, dar este innebunita dupa Joe Dassin si Dalida), dar am avut parte de aproape o ora de rasfoit carti si albume (deja am o lista de cumparaturi petnru urmatoarele saptamani), de carti pentru copiii prietenilor sau de carti ale autorilor romani traduse in limba franceza pentru prietenii care nu vorbesc limba romana, dar citesc cursiv in franceza si le plac scriitorii romani.

Mi-a placut la nebunie cum este amenajat locul, cu tot felul de cotloane ticsite de rafturi si mese cu carti si abia astept sa merg in liniste saptamana viitoare si sa imi cumpar reviste (inca nu despachetasera totul).

Libraria Kyralina isi asteapta clientii de marti pana duminica, joia am inteles ca tin deschis pana noaptea tarziu iar la primavara vom sta in curtea cea chic, unde va fi amenajata o mini-cafenea.

La plecare m-am intalnit cu Vlad de la Libraria de Carte Engleza, care le cunoaste pe cele doua actionare ale Kyralinei, Sidonie Mezaize si Faustine Vega. Si m-am bucurat din nou sa vad cum se intalnesc si se imprietenesc oamenii, cum se ajuta si cum fac totul din placere.

Era aproape 8 seara cand am pornit pe jos pe George Enescu si m-am bucurat imens sa vad cat de animata era strada, cu toate restaurantele mici, chocolateriile si alte minuni. Mi-am amintit de cei aproape patru ani petrecuti in aceasta zona frumaosa, pe cand locuiam in strada Luigi Cazzavillan.

Urez echipei Kyralina mult succes si multi, multi ani, voi veni aici des, insotita de prieteni si mai ales de mama, care este pasionata de literatura franceza.

Inspiratie Kyralina:

Panait Istrati & Nikos Kazantzakis, la cafea langa Acropole

Simone de Beauvoir

Jean Paul Sartre, Boris Vian, Michelle Vian, Simone de Beauvoir. Café Procope, 1948

Surse de inspiratie: http://isak.typepad.com, http://thomaswollinger.com,  arhiva personala, http://www.atheneum.ca, http://www.kefalonia.net.gr

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

by

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here