READING

Amintiri din tabara Navodari

Amintiri din tabara Navodari

Navodari, vara lui 1987, la plaja cu mama si elevii

Navodari, vara lui 1987, la plaja cu mama si elevii

Am adus cu mine in Romania cateva fotografii dragi de familie, viagra tablets care s-au plimbat prin toate casele in care am locuit, de-a lungul timpului.

In vara anului trecut, cand prietena mea Ioana Ulmeanu de la Elle a scris un material despre cum era viata pe litoral in anii comunismului, amintirile mele din taberele de vara au iesit proaspete la iveala si m-am dus glont la albumul in care am pastrat doua fotografii ce dateaza din vara lui 1987, din tabara de la Navodari.

Tocmai terminasem clasa a VIII-a, intrasem la “Mate-Fizica” la Nicolae Grigorescu Campina (datorita mediei la limba romana, desigur) si era pentru a treia oara cand mergeam in tabara, cu mama si cu inca multi elevi de liceu.

In fotografia de grup (mama este diva blonda si eu sunt langa ea, cu parul prins si cu cercei clips la plaja, disco fever) sunt cateva dintre elevele din grupul supervizat de mama si in spate, Doamna Miroiu, colega ei de la Casa Pionierilor Campina, care era cu un alt grup.

Navodari venea imediat dupa tabara de la Voila, un sat de vacanta de langa Campina, loc in care, cu mai putin de o luna inainte am facut cunostinta si cu Rona Hartner, care venise acolo impreuna cu fratii si tatal sau.

Nu mai stiu daca exista tabara de la Voila, asa cum nu mai stiu daca exista complexul Navodari, dar pot sa va spun ca ma distram minunat. Nu ma deranja trezitul de dimineata la ora 8:00, cu gimnastica de inviorare, urmata de un dus rapid si de micul dejun la care mergeam incolonati si unde aveam in meniu cacao cu lapte, paine cu unt si gem si multa voie buna. Apoi stateam la plaja pana la pranz si reveneam pe nisip pana spre seara, cand, dupa un dus refrisant ne imbracam pentru discoteca de pe platoul taberei.

O data la cateva zile erau spectacolele din tabara cea mare, Amfiteatru. Imi amintesc si acum de un dans al fetelor din grupul mamei, pe muzica Laurei Branigan, “Self Control”, care a avut multe bis-uri.

http://www.youtube.com/watch?v=p8-pP4VboBk

Tot in vara lui ’87 am luat concursul de Miss pe tabara mea si locul 5 pe intregul complex si m-am distrat pe cinste.

Cu sau fara tabere, sper ca pustii din ziua de astazi sa se distreze la fel de bine cum a facut-o generatia mea.

Inchei eseul meu de vacanta retro cu unul dintre hit-urile din taberele Navodari si Voila ’87, cantat de Madonna, cum altfel?

http://www.youtube.com/watch?v=G333Is7VPOg

tabara Navodari, cu mama, vara lui 1987, trucaj foto Dl Dancu

tabara Navodari, cu mama, vara lui 1987, trucaj foto Dl Dancu

Surse de inspiratie: arhiva foarte personala

zp8497586rq

People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
follow me over here