READING

Agenda 30 noiembrie – 22 decembrie 2019

Agenda 30 noiembrie – 22 decembrie 2019

Virginia Lupu deschidere material

Scriu aici despre tot ce am vazut si urmeaza sa vad in urmatoarea perioada + cateva evenimente la care puteti contribui si voi.

Do your social & ethical part.

KV_OLX Pets

Incep cu cea mai buna veste:

 OLX a schimbat termenii si conditiile de utilizare a platformei pentru a incuraja comercializarea responsabila a animalelor de companie, pentru a limita anunturile care incalca legea si nu in ultimul rand pentru a sustine adoptiile intr-un numar cat mai mare; este prima platforma din Romania care ia astfel de masuri uber aplaudabile.

        Peste 9000 de anunțuri pentru câini și pisici sunt active, lunar, pe OLX, de două ori mai puține după implementarea noilor termeni și condiții.

        Peste 10 asociații de protecție și adopție a animalelor colaborează cu OLX pentru implementarea măsurilor legale pe platformă.

        OLX Animale de companie oferă gratuit pachete de anunțuri ONG-urilor/asociațiilor din toată țara, pentru a crea cea mai mare rețea de adopții de animale online.

Aproape tot ce e aici e copy/paste din comunicatul primit de la agentia The Practice. Pentru ca tot ce e mentionat aici e important de citit. Asadar: adopt a pet & respect her/him, my friend. She/he will be your only true friend.

MOM IIrina Marinescu si Crina Semciuc

26 noiembrie – 15 decembrie – Prima editie a pop-up-ului caritabil MOM, la Bucuresti Mall. Etajul 2 (langa World Class). Gasiti aici piese vestimentare, accesorii, albume si carti donate de o lunga lista de oameni chemati de catre autoarele proiectului, @Irina__Marinescu si Crina Semciuc (@semciuc). Intrati pe @mompopup ca sa aflati detalii despre proiectul acesta caritabil minunat. Toti banii obtinuti din vanzarea obiectelor donate vor merge catre @hopeandhomesforchildren.

11:00 a.m – 10 p.m.

MOM

Virginia Lupu expo

Daca sunteti in Belgia, in orasul Aalst, artista Virginia Lupu expune in cadrul  festivalului de artă EUROPALIA. Expozitia este in display pana in 1 decembrie, in Turnul primăriei (Schepenhuis/Belfort van Aalst) din centrul istoric al orașului. Expoziția „Vrăjitoarea fără eșec“ a Virginia Lupu este vernisata alaturi de inca 9 artisti emergent si consacrati la nivel international, in cadrul proiectului „ALIAS“, organizat de centrul internațional de artă contemporană Netwerk Aalst. Proiectul Virginiei Lupu explorează dintr-o perspectivă feministă practica magiei în comunitatea romă. „Vrăjitoarea fără eșec“ ia forma unei instalații cuprinzând o serie de lightbox-uri (casete luminoase) precum și o lucrare video. Lucrările Virginiei Lupu sunt rezultatul unei colaborări cu o practicantă a magiei care a transmis tradiţia fiicelor sale. „În contrast cu reprezentările stereotipice în media și în discursul public, care denotă frică și stigmatizare, lucrările Virginiei Lupu poziționează practica magiei ca un instrument de putere pentru femei“, spune Anca Rujoiu, curatorul expoziției. Spațiul în care este proiectul Virginiei Lupu este Schepenhuis/Belfort van Aalst, care figurează pe lista patrimoniului mondial UNESCO, din 1999, și care a fost în trecut folosit ca închisoare pentru vrăjitoare.

Virginia Lupu

Virginia Lupu

________________________________________________.         ________________

 

MNAR

Dans:

In cadrul expozitiei ,,24 de argumente. Conexiuni timpurii în neo-avangarda românească 1969–1971’’ de la MNAR este si performance-ul reinterpretat de Madalina Dan dupa o piesa a lui Miriam Raducanu. Ultima reprezentatie va fi duminica, 8 decembrie de la 16:00. / Organizator: Institutul Prezentului
performance

 

CNDB 1

Centrul Național al Dansului București (CNDB) lanseaza primul spectacol de dans contemporan cu și pentru copii de toate vârstele – „Val și Cetatea Sufletelor”, a cărui premieră va avea loc în datele de 3, 4 și 8 decembrie 2019, la ora 18:30. Conceptul și coregrafia: Vava Ștefănescu/ Asistența coregrafică: Catrinel Catană/ Scenografia și instalația: Cristina Milea/ Muzica: Vlaicu Golcea/ Video: Mihai Păcurar/Desene: Ana Alfianu/ Light design: Alexandros Raptis/ Grafica: Teodor Bradu/ Cu: Eva Danciu, Maria-Luiza Dimulescu, Smaranda Găbudeanu, Fabio Maria Gerhold, Robert Popa, Cosmin Vasile și copiii: Maia Axinte, Giulia Grigore, Chira Munteanu, Maria Rogojan, Eva Sur, Petra Atudorei Ștefănescu, Adora Tănase.

CNDB 2

Val și Cetatea Sufletelor” are ca sursă de inspirație cartea cu același nume, scrisă de Ana Alfianu şi publicată în 2017 la Editura Humanitas. În producția CNDB, cartea este transpusă prin două medii, spectatorii fiind întâmpinați de o instalație de artă contemporană, ca o hartă a călătoriei, pe care spectatorul o traversează înainte de intrarea în sala de spectacol. Am trecut spectacolul in capul listei.

DetoxMarketChristmas (3)

In acest weekend – adica azi si maine, duminica, 1 decembrie –  o noua editie DETOX+MARKET, in casa Bitcoin din Piata Romana 5 (langa ASE).

Pe  @detox_market ai lista participantilor, excelent prezentata. Program: 10:00-20:00. Pretul unui bilet de intrare este de 10 lei si poate fi achizionat atat online, prin intermediul Eventbook.ro, cat si la targ.

_________________________________.   ________________________________

Film:

Poster Zavera

Lungmetrajul „Zavera”, regizat de Andrei Gruzsniczki, cu Dorian Boguță, Șerban Pavlu și Ioana Flora în distribuție a avut premiera mondială pe 23 noiembrie, la Festivalul Internațional de Film de la Cairo.

Filmul a intrat in cinematografele din Romania ieri si pot sa va spun ca sinopsisul este excelent. #trecutpelista

Trailer oficial: https://youtu.be/J23NWk_GmW4

Festivalul de Film call

Bucharest Fashion Film Festival si-a lansat the call for action. Câștigătorii celor trei categorii, Best Fashion Film, Best Local Production și Fresh Perspective vor fi desemnați de un juriu format din profesioniști locali și internaționali și vor primi premii în valoare de câte 1000 de euro. Fimele pot fi înscrise pe http://bucharestfashionfilm.ro/bfff2020/ până la 1 martie. Înscrierea producțiilor locale în competiție este gratuită. Bucharest Fashion Film Festival | 23-26 aprilie 2020 |

bucharestfashionfilm.ro/ Facebook: @BucharestFashionFilmFestival/ Instagram: @bucharestfashionfilmfest

Retrofuture

 

“Mr./Ms. Universe for a Day” este un proiect drag mie, avand in vedere ca fac si eu putin parte din el.

Este un concept @retrofuture.studio, / directd & filmed by Raya al Souliman& Horatiu Sovaiala, @carnation.studio /

Am filmat in data de 3 martie 2019, la Palatul Telefoanelor. Am stat cateva ore bune acolo, dar mi-am facut prieteni noi (ma rog, cred ca as putea fi prietena cu parintii lor, mai degrabaJ).

Filmul instalatie a fost prezentat pentru o seara la @kube.musette iar acum poate fi urmarit pana maine, 1 decembrie, la FIX me a drink (23-25 Ion Brezoianu). Aici puteti urmari momentele “Mr./Ms. Universe for a Day”.  
Program la @fixmad:
6PM  – 7 PM pm full video-sound installation
7 PM – onwards an immersive video installation

 

Pe curand, cu lista mea de 6 expozitii de re/vazut in vacanta de iarna!

 

Surse: cele de mai sus, ArtSmart si arhiva personala


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here