READING

Un tort si un Campari pentru Astrid Kirchherr

Un tort si un Campari pentru Astrid Kirchherr

Astazi artista germana Astrid Kirchherr implineste 76 de ani iar eu o sarbatoresc la ceas de seara cu un cartof de ciocolata de la Ana si un Campari Orange.

Am aflat despre Kirchherr din filmul “Backbeat” (1994), regizat de Iain Softley sub atenta supervizare a fotografei care traieste si acum in orasul in care s-a nascut, Hamburg. Tot aici i-a cunoscut pe The Beatles in perioada lor de inceput. A fost logodita cu Stuart Sutcliffe, membru al formatiei pana la disparitia acestuia, in anul 1962. Pentru cine nu stie, Sutcliffe a fost si pictor, cateva dintre lucrarile sale fiind achizitionate chiar de John Lennon.

Astrid Kirchherr si Stuart Sutcliffe in bucataria apartamentului lor din Hamburg

Astrid Kirchherr si Stuart Sutcliffe in bucataria apartamentului lor din Hamburg

Astrid Kirchherr i-a fotografiat pe Beatlesi de-a lungul a cativa ani si o retrospectiva itineranta a artistei a fost realizata cu ocazia a 50 de ani de aniversare a trupei britanice (am ratat-o, din pacate). Va recomand albumul expozitiei, il gasiti pe Amazon.

Se spune ca Astrid a fost cea care le-a sugerat membrilor trupei tunsoarea care a lansat o adevarata moda.

Va propun sa vedeti si filmul si sa urmariti urmatoarea expozitiei a artistei.

Pana atunci, sa bem.

 

Surse de inspiratie foto: http://jpgmag.com, http://www.fanpix.net, http://alrightgeorge.tumblr.com, http://blogs.liverpooldailypost.co.uk, http://www.liverpooluniversitypress.co.uk

 

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here