The lady & The wine

deschidere mare de tot

deschidere mare

Poate pentru ca ma aflu in prezent la numai 8 ore distanta de unul dintre cele mai celebre tinuturi viticole din California, Napa Valley, poate pentru ca imi este deja foarte dor de casa. Dar atunci cand am aflat de la amica mea PR-ista Claudia Agafitei despre

Aurelia Visinescu, cea mai cunoscuta femeie oenolog din Romania, mi-am pregatit o lista rapida de intrebari si asa am aflat ca vinul Nomad pe care il beam de cateva luni este produs in crama Domeniile Sahateni ce poarta amprenta Visinescu in asociere cu Steve Cacenco.

Aurelia Visinescu in via de la Sahateni

Aurelia Visinescu in via de la Sahateni

 

Aurelia Visinescu a studiat la Facultatea de Horticultura si in ultimul an de studii a ales oenologia. Aici a inceput povestea sa ce include in prezent o familie in viata personala si una si mai mare in cea de business. Visinescu a calatorit mult, a avut acces la cele mai noi tehnologii iar vinurile sale au ajuns sa fie cerute in tari precum Belgia, Olanda, Franta, Polonia, Lituania, China, Japonia, Taiwan, Coreea, Canada, Israel, Germania sau Luxembourg. In anul 2002 Aurelia a obtinut cea mai importanta medalie la Concursul Mondial de la Bruxelles – Medalia de Aur pentru Pinot Noir din recolta anului 1999.

Daca ati baut deja Nomad, Artisan, Karakter sau Anima sa stiti ca toate aceste vinuri provin din podgoriile Sahateni, un loc pe care abia astept sa il vizitez in viitor, mai ales ca exista aici si un hotel despre care am auzit numai lucruri bune. Parca imi imaginez o scena din filmul « Sideways” (2004) regizat de Alexander Payne, cu Paul Giamatti si Thomas Haden Church in rolurile principale intr-un road trip prin frumoasa Santa Barbara County Wine Country.

deschidere mare 2

2

final material

Sideways

Vinurile Aureliei Visinescu se gasesc de cumparat din liquostores si din wine bars din Romania, de pe liquostore.ro si de pe www.aureliavisinescu.com.

final material 2

Surse de inspiratie foto: www.aureliavisinescu.com, PurOvidiu, http://www.critikat.com

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here