READING

Postcards from Rwanda and Mexico. And be also kind...

Postcards from Rwanda and Mexico. And be also kind. For real.

deschidere mare

Anul trecut, cam in aceeasi perioada, am vazut toate seriile “On Dangerous Grounds” realizata de multi talentatul Todd Carmichael, americanul care a trecut prin aventuri fantastice in cautarea cafelei perfecte.

Am vrut atunci sa scriu despre el, dar a fost plecarea mea pe coasta de vest americana, apoi revenirea in tara si revederea cu prietenii si clientii de PR, proiecte frumoase cu blogul, vacanta de iarna. Si apoi am primit invitatia vecinilor de la Nespresso din Calea Dorobanti 210, sa ne bem cafeaua impreuna intr-o dimineata de vineri, cu soare si cu chef de mers pe jos.

cu Alin Dorobantu, Nespresso Bucharest

cu Alin Dorobantu, Nespresso Bucharest

 

Alin Dorobantu de la Nespresso Butic este foarte bine instruit, are raspunsuri la toate intrebarile legate de cafea, sau cel putin mie mi-a raspuns la vreo 20 de intrebari.

Mi-a prezentat cele doua sortimente de cafea lansate in editie limitata la inceputul anului, produse in comunitatile de cultivatori de cafea din Lake Kivu, Rwanda și Chiapas, Mexic. Ca o celebrare a artei de cultivare a cafelei si un omagiu adus tuturor celor care lucreaza pe plantatiile de cafea, ambele sortimente contin in denumire cuvantul “inima” (da, e si de sezon acum), in limba locala.

UMUTIMA wa Lake Kivu (Rwanda) si TANIM de Chiapas (Mexic).

Nespresso_Mexico-Day-01-0554R

Nespresso-Day-02-0170R

Nespresso-Day-03-0617R

 Prima mea intrebare a fost daca cele doua plantatii sunt “conscious”. Si daca cititi materialul meu si ati ajuns pana aici, sa stiti ca nu sunt o sclifosita care vrea sa fie putin mai interesanta, dar daca va uitati la cateva episoade din “On Dangerous Grounds”, o sa intelegeti. Exista comunitati de fermieri, in special ca cele care au produs acum pentru Nespresso, care sunt complet scoase din joc de catre marile corporatii, corporatii care nu se sfiesc sa actioneze in stil mafiot de multe ori.

Asa ca, dragi prieteni de la Nespresso, daca veti continua sa colaborati cu “small coffee farms”, o sa va pretuiesc si mai mult.

Fotografiile acestei campanii sunt minunate, cand le-am vazut, le-am asociat imediat cu proiectele foto ale prietenei mele din New York, fotograful Daniela Groza. Calatoreste prin toata lumea si surprinde viata in cele mai diverse momente si in cele mai multe cazuri, viata reala, cea pe care nu o vedem decat foarte rar (atunci cand nu este foarte bine).

Daniela a initiat si proiectul Be Kind For Real, despre care va invit sa cititi aici si puteti cumpara un tricou si veti face si o fapta buna.

Am selectat cateva fotografii facute de Daniela in Kenya (din Rwanda nu am vazut, dar poate ii dau acum o idee) si din Mexic. Restul fotografiilor se gasesc pe blogul sau.

Daniela Groza

Daniela Groza

 

Kenya. by Daniela Groza

Kenya. by Daniela Groza

 

Daniela Groza, Kenya

Daniela Groza, Kenya

 

Daniela Groza, Mexic

Daniela Groza, Mexic

 

Ca si mood, va invit sa intrati si pe site-ul designerului roman Andra Clitan, care de cativa ani se documenteaza pentru colectiile sale in diverse tari din Asia. Acum este in Abu Dhabi, unde preda moda la universitate. Watch Andra, este grozava.

Andra Clitan

Andra Clitan

MARAMI

MARAMI 2

MARAMI 3

 

Cat despre mine, sunt o mare bautoare de cafea. In cele mai multe cazuri o beau cu lapte, pentru ca imi plac canile mari. Nu stiu daca are vreo legatura cu estetica momentului – cana de cafea asezata pe masa, langa agende si laptop, pentru ca am acest obicei inca de la varsta de 14 ani, cand imi scriam comentariile la limba romana si ulterior din vremurile in care invatam pentru Bac si pentru examenele de la facultate. De fiecare data era o stacana de cafea cu lapte, si voi asocia mereu mirosul cafelei cu momentele mele in care imi gandesc ziua care abia incepe.

Revenind la vecinii mei si la noile sortimente de cafea in editie limitata – cumparati din buticul din Dorobanti si

Online, de aici,  in limita stocului disponibil. Daca vor avea succes, cele doua editii pot avea sansa sa intre in cele permanente (doar 23, momentan).

UMUTIMA wa Lake Kivu (Rwanda) si TANIM de Chiapas (Mexic), Nespresso Bucharest

UMUTIMA wa Lake Kivu (Rwanda) si TANIM de Chiapas (Mexic), Nespresso Bucharest

 

McCann PR ladies, Ana-Maria Matei, domnisoara faina de la desk, scuze, ti-am uitat numele, Alin, va multumesc pentru tratatie. Revin.

Umutuma 2

Nespresso Dorobanti, o fata tare draguta

Surse de inspiratie foto: Nespresso Romania, http://danielagroza.com, McCann PR, arhiva personala.

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here