READING

NAKED PR x 2 years & 99 baloons

NAKED PR x 2 years & 99 baloons

deschidere mare

In primavara lui 2013 am primit un telefon de la Adriana Chiper, care imi spunea ca m-a recomandat Adelinei Bortan si Ralucai Cristea, doua tinere curajoase care isi propuneau sa puna bazele unei scoli de PR.

Ne-am intalnit la Grano, ne-am strans mainile, am deschis agendele si, ca la doctor, am inceput sa conturam o reteta in care locul “medicamentelor” a fost luat de nume din industrie. Vreti pe cineva care sa se ocupe de conceptul acestui curs? Luati ANTZ Communications, Dodo (Cristina Pop) si Lili Misaila sunt cele mai bune vitamine.

Vreti Business PR? Luati Mirela Bucovicean, doar o cunosc din vremea in care lucram in agentie si pana atunci adunase ceva experienta de antreprenoriat, continuata in alte domenii pana la povestea Molecule-F.

Vreti Fashion PR? Eu lucrez cel mai bine in echipa, asa ca m-am erijat in “anestezista” si am lasat-o pe Ana Bucur sa faca munca chirurgului (toamna-iarna 2013, primavara-vara 2014 si toamna-iarna 2014), si apoi a fost randul lui Vicki Nicola sa preia seria de avansati, toamna-iarna 2014 si primavara-vara 2015.

Vreti Luxury PR? Omar Albitar e psihologul de serviciu. Buying? Angelica Dumitrescu.

La capitolul experti invitati am avut o lunga lista: Ioana Ulmeanu (Elle), Robert Ratiu (Beau Monde), Andreea Macri, Andreea Esca, Adriana Chiper, Mihai Ursa, Corina Barladeanu, Cerina Ratiu, Andreia Urzica, Andrei Iovu, Georgiana Palaz, Carmen Seitan, Irina Marinescu, Ioana Ciolacu, Ioana Dumitrescu & Marina Moldovan, Veronica Zaharia, Razvan Firea, Sergiu Martinas (Molecule-F, fostul nostrum student Naked in seria cu numarul 2, primavara-vara 2014) si daca am uitat pe cineva, atunci de vina este memoria mea, ultra plina, care are nevoie urgenta de un back-up & un reset.

Nu stiu cum au trecut acesti doi. Noroc ca tin un jurnal si, rasfoindu-i paginile acum cateva zile, am realizat cate lucruri s-au intamplat in viata mea in aceste 24 de luni.

Fiecare dintre cei implicati in Naked PR au avut parte de aventuri, de schimbari, de noi inceputuri sau provocari, totul pe fundalul schimbarilor sociale din jurul nostru. Acum doi ani bloggerii erau in plina ascensiune. Acum au ajuns pe Everestul glossy & tehnologic. Editia aniversara de octombrie a revistei Cosmopolitan le are pe coperta pe Diana Enciu si Alina Tanasa, “Absolut fabuloase”. Ana Morodan (care imi este si prietena) a avut una dintre cele mai fulminante cresteri, cu multa munca, charisma si seriozitate. Alina Ceusan este super star si lista continua. Cateva titluri dragi mie s-au inchis (GQ, FHM), au aparut multe bloguri destepte (numai in aceasta vara s-au nascut trei darlings, Happytude (Oana Botezatu), Escapism.ro (Diana Marasoiu & Florin Ioanitescu) si A Question (Ioana Ulmeanu & Cristian Grigorie). Unii redactori sefi au plecat, au venit altii noi, unii redactori au migrat la alte reviste, au venit branduri noi, s-au deschis multe magazine de shopping online. Ana Bucur este account la Farfetch din aceasta primavara. Toata aceasta efervescenta poate arata la prima vedere ca un fel de plaja dupa furtuna sau, din contra, precum Rodeo Drive in miezul zilei.

Orice ati opta sa faceti, dragi viitori studenti, ganditi-va ca, departe de ce veti invata in aceasta toamna la Naked PR, faptul ca veti interactiona cu speakeri, cu alti colegi, cu profesorii va fi o experienta.

Acum sase luni am plecat in Las Vegas cu gandul sa studiez un an la Institutul de Arta. Dupa evaluarea facuta de profesorii de acolo, acestia au ajuns la concluzia ca sunt la nivelul lor. Iar ceea ce credeam eu ca va o experienta de studiu s-a transformat intr-un schimb de experiente: eu le-am vorbit studentilor despre designerii romani si despre munca mea de PR si in schimb am asistat la cateva cursuri ale profesorilor americani. Am o veste buna pentru voi: sunteti pe maini bune, fie ca alegeti cursul de Business PR (Mirela Bucovicean), pe cel de New Luxury PR (Mihai Zarug), Maurice Munteanu (Stil de marca personala), Victor Kapra (PR 3.0) sau pe cel de Fashion PR Advanced (Vicki Nicola & cu mine).

Mirela Bucovicean si invitata sa, Camelia Sucu

Mirela Bucovicean si invitata sa, Camelia Sucu

 

Vicki Nicola si invitata sa, Andreea Macri

Vicki Nicola si invitata sa, Andreea Macri

 

Maurice Munteanu si invitata sa, Connie Preda

Maurice Munteanu si invitata sa, Connie Preda

 

Mihai Zarug

Mihai Zarug

 

Victor Kapra

Victor Kapra

 

Toata detaliile despre agenda workshopurilor si despre procedura de inregistrare le gasiti pe site-ul NAKED PR  Stiti ce este de fapt Naked PR? Este un proiect educational dedicat tuturor celor care isi doresc sa invete ceva nou sau sa isi fixeze anumite notiuni, fie ca sunt profesionisti, aspiranti, angajatori sau pasionati de PR. Pana acum au fost patru editii, un total de 424 de absolventi.

Mult succes seriei toamna-iarna 2015. Se poarta zambetele in continuare, sa stiti.

Haideti, la treaba cu voi!

Adelina, Raluca, la multi ani!

cover 2 ani

PS: De ce fiecare profesor (ma rog, mai putin Mr. Zarug, pe care il ador) si-a ales cate un coechipier in imaginile de promovare? Doi ani de Naked PR; Doi inseamna deja o echipa. Iar cele mai de succes proiecte au in spate o echipa excelent sincronizata.

cu invitata mea, draga mea Adriana Chiper

cu invitata mea, draga mea Adriana Chiper

 

Eu mi-am ales-o pe Adriana Chiper, PR de moda ca si mine. Am avut aproximativ aceeasi traiectorie si, ca un facut, ne-am nascut si in acelasi oras, Braila. Amandoua am cantat la pian (ea de placere, eu cu forta). Ne-am cunoscut prin Mihai Ursa acum cativa ani si am facut cateva evenimente impreuna. Ne-am sincronizat imediat, fiecare a stiut exact ce trebuie sa faca. Precum intr-o sala de operatii.

Imi pastrez pozitia de anestezist. Let me show you the PR in my eyes. Vicki, hai cu bisturiul tau cel elegant!

Pe curand!

Noemi

Surse foto: Vali Barbulescu pentru Naked PR

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here