READING

Lee Miller la Centrul Cultural Romanesc din Londra

Lee Miller la Centrul Cultural Romanesc din Londra

Dragelor si dragilor, astazi revin cu Lee Miller, despre care am mai scris si aici:

http://placerileluinoe.ro/lee-miller-si-man-ray-in-san-francisco/

http://placerileluinoe.ro/retrospectiva-lee-miller-la-berlin/

http://placerileluinoe.ro/fantastica-lady-penrose/

pentru ca ador acest personaj suprarealist.

De aceasta data este vorba despre o expozitie extraordinara vernisata la Centrul Cultural Romanesc de la Londra/Fundatia Ratiu. Fotografiile au fost realizate in Romania de catre artista in anul 1938, in calatoria in care a fost insotita de catre sotul sau, galeristul britanic Roland Penrose si apoi in anul 1945, imediat dupa incheierea Celui De-al Doilea Razboi Mondial. Unele fotografii au fost publicate in British Vogue in anul 1946. Cele mai multe fotografii sunt o premiera pentru ochii nostri. Sper ca va exista si un album al expozitiei, pentru ca imi este imposbil sa ajung.

“A Romanian Rhapsody” a fost curatoriata de catre Adrian Silvan Ionescu, Directorul Institutului de Istoria Artei din Romania, cu sprijinul Muzeului Taranului Roman si se afla sub patronajul HRH Printesei Margareta a Romaniei.

Expozitia Lee Miller pe care o puteti admira pana in data de 17 august este organizata in parteneriat cu Antony Penrose, fiul artistei si beneficiaza de sprijinul lui Bill McAlister, fostul director la Institute of Contemporary Arts (ICA) London.

 

Lee Miller si Anthony Penrose

Lee Miller si Anthony Penrose

Lee Miller si Roland Penrose by Cecil Beaton, 1960

Lee Miller si Roland Penrose by Cecil Beaton, 1960

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here