Am incercat Cattier

Zilele trecute am primit o cutie cu bunatati Cattier, un brand francez despre care nu am auzit pana acum. Expeditoarea era Roxana Mucenic, unicul distribuitor Cattier in Romania, care are site-ul biobeauty.ro. Ca sa le gasiti mai usor, intrati aici si veti gasi tot ce aveti nevoie din gama Cattier.

http://www.biobeauty.ro/cosmetice-bio-cattier

Tot de la Roxana am aflat despre istoria brandului nascut in a adoua jumatate a secolului trecut. Fondator este Pierre Cattier, unul dintre promotorii “Miscarii Armoniei”, care promoveaza echilibrul si armonia intre om si natura, consumul responsabil si proximitatea acestuia (locovorismul).

Pierre Cattier a folosit proprietatile curative si cosmetice ale argilelor de diferite tipuri in realizarea produselor sale. Un adevarat vizionar, el si-a initiat contemporanii in folosirea ingredientelor naturale si simple.

Sub conducerea lui Daniel Arresy (farmacist specializat in cosmetica naturala) in anii ’80 Laboratoarele Cattier s-au indreptat catre normele ecologice si s-au alaturat asociatiei Cosmebio.

Produsele Cattier sunt certificate Ecocert si intreg procesul de fabricatie este strict controlat de catre acest organism ceea ce inseamna ca resursele sunt folosit responsabil, ambalajele sunt reciclabile si reduse la minim. Argila Cattier este extrasa dintr-o zona nepoluata a Frantei si uscata natural. Cattier foloseste diferite tipuri de argila in functie de nevoile diferite ale tenului si corpului (alba, rosie, verde)

 

I-am cerut Roxanei componentele produselor si am avut placuta surpriza sa aflu ca:

– minim 95% din totalul ingredientelor sunt naturale

– minim 10% din totalul ingredientelor sunt de origine ecologica

– nu contin parabeni, derivati ai petrochimiei, coloranti sau parfumuri artificiale, organisme modificate genetic, conservati sintetici neadmisi (fiecare organism de certificare admite anumiti conservanti pe care ii considera cel mai putin nocivi)

– nu sunt testate pe animale si nu contin ingrediente de origine animala (cu exceptia celor care nu fac nici un rau sursei, de exemplu, mierea)

Mai devreme am postat pe instagram o fotografie si am fost foarte placut surprinsa de reactii. Multi followers stiau deja despre produsele Cattier si am vorbit cu cativa prieteni care mi-au spus ca acestea fac minuni pentru tenul adolescentilor (cu acnee si alte probleme). Eu am testat crema de maini, care este minunata si masca cu argila si laptele demachiant. A, si pot sa va spun ca Avi, fiul meu in varsta de 3 ani si 9 luni adora spuma bio pentru corp si par pentru toata familia.

Daca v-am convins, haideti la shopping naturist.

Surse de inspiratie foto: Cattier France, Biobeauty.ro,  arhiva personala

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here