I did the Iyashi Dôme

deschidere-mare

Finalul de an vine cu aceasta postare, pe care mi-am propus sa o fac inca din aprilie. Din lipsa de timp, am tot amanat momentul, dar macar le-am povestit si prietenilor despre Iyashi Dôme si cativa dintre ei au fost si l-au incercat.

japanese-sand-baths

Pe scurt, ce este Iyashi Dôme ? Este un concept care are la baza razele infrarosii lungi de origine organică, care, in cel mai eficient mod, dau o stare de bine organismului.

Cum s-a intamplat? Carmen Goldenberg, cea care are brandul Elgocare si este distribuitor Yonka in Romania, m-a sunat la inceputul acestui an ca sa imi povesteasca despre Iyashi Dôme. Am intrebat-o direct: “Cat dureaza procedura, ca nu am timp? Sunt mereu pe fuga si am deja un teanc de vouchere pentru masaje corporale si alte minuni, pe care le distribui sistematic prietenelor doritoare”

“Nomi, intr-o ora ai terminat.”

carmen-goldenberg-elgocare

carmen-goldenberg-elgocare

roxana-boitor-elgo-care

roxana-boitor-elgo-care

Am ajuns la Carmen, in oaza ei cea minunata de pe Strada Academiei, m-am schimbat intr-un kimono (made by Carmen Secareanu), am intrat in camera very Japanese, am baut un pahar cu apa, mi s-au facut masuratorile (eu, urcata pe un cantar digital, conectat la laptopul Roxanei Boitor) – 10 minute a durat toata povestea, apoi am intrat in “tubul” Iyashi Dôme, cu capul afara (asa cum vedeti in foto) si am stat 15 minute pe burta si inca 15 minute pe spate.

Am transpirat mult, dar a fost mult mai suportabil decat sauna. Iar transpiratia era sub forma de apa, ca o roua, nimic neplacut. Dupa ce am terminat, m-am relaxat la povesti cu Carmen si cu Roxana, in timp ce am mai baut un pahar cu apa si am ascultat povestea aparatului care arata usor SF.

inainte-de-tratament-1

inainte-de-tratament

gata-pentru-happiness

dupa-tratament

 

In Japonia exista o forma traditionala de detoxifiere: Suna Ryoho. Timp de secole, in timpul verii, japonezii se ingropau in nisipul fierbinte din apropierea apelor, pentru a elimina toxinele din corp. Dupa tragediile de la Hiroshima si Nagasaki, (mai exact, intre anii 1945-1947), guvernul japonez a investit in cercetare pentru a minimaliza efectele nocive ale celor doua bombe atomice.

japanese-sand-baths-2

Scopul a fost gasirea unui system care sa permita regenerarea celulelor, fara efecte secundare.

In paralel, in US, cercetatorii de la NASA au detectat unde esentiale metabolismului, numite raze de crestere. Aceste unde erau razele infrarosii lungi (8-18 microni), fara de care plantele si animalele nu pot creste.

Mai multe echipe de oameni de stiinta (printre care si profesorul Shigeru Uemura) au facut cercetari, sprijinite de guvernul japonez, cu privire la sistemul de raze infrarosii. Iyashi Dôme avea sa ridice moralul unei populatii ramase cu multe sechele.

Abia in anii ’80, cercetatorii au avut ideea extraordinara de a inlocui ceramica cu lemnul, iar capacitatea corpului de a receptiona undele infrarosii a fost implicit optimizata.

In 1998, cel care avea sa primeasca premiul Nobel pentru chimie in 2002, cercetatorul Kolchi Tanaka, a descoperit pentru prima data dioxina in transpiratia unei persoane care a efectuat o sedinta de

30 de minute cu Iyashi Dôme.

Nu vreau sa intru acum in prea multe amanunte si in povestea micronilor si a curbelor energetice (asta puteti afla de la Carmen, direct). Nu sunt beauty editor si nu stapanesc foarte bine termenii corecti. In afara de faptul ca Iyashi Dôme este folosit in tratarea unor probleme de sanatate (oase, arsuri, Carmen are toate aceste detalii), este si un fel de “psiholog” care nu vorbeste: iti da o stare de bine, de usurare.

Fix o ora am stat cu Iyashi Dôme, exact cum mi-a promis Carmen si efectul sedintei s-a simtit timp de o saptamana. M-am simtit foarte bine.

lumanarea-de-la-ana-popescu

lumanarea-de-la-ana-popescu

kimonouri

Cateva cifre: O sedinta Iyashi Dôme echivaleaza cu parcurgerea distantei (pe jos) a 20 de km.

Corpul elimina pana la 1200 ml de apa in timpul unei sedinte; transpiratia abundenta elimina si metalele grele din organism.

O ședinta Iyashi Dôme asigura o pierdere de pana la 600 kcal.

Intr-o luna, cu doua proceduri pe saptamana, poti pierde in greutate pana la 3,4 kg.

elgocare

Iyashi Dôme este prezent in SPA-uri – Vichi Spa Carlota Paris, Royal Mougins (Coasta de Azur), la Whatley Manor (Anglia), Mandela (Berlin), L’Espace Yon-Ka Paris si in Romania, la Alpin Hotel-SPA din

Poiana Brașov, Premier Palace Hotel-SPA, București si la Cocor Spa.

Iyashi Dôme poate fi achizitionat si de catre persoane fizice (suna plastic, stiu). Imaginati-va ca Shigeru Uemura foloseste aparatul zilnic; si asta nu este o legenda.

Vreau sa imi incep anul cu o noua intalnire cu Iyashi Dôme, nu pentru ca as vrea sa slabesc, ci pentru starea de bine, un cadou pe care mi-l ofer si pe care il merit.

detaliu

Surse foto: Iyashi Dôme Bucharest, arhiva personala


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here