Gay Oscar winners


Pentru ca in aceasta seara va fi cea de a 85-a editie a Galei Oscar, in lumina celor mai recente intamplari de

la MTR, m-am gandit sa scriu despre cativa artisti gay castigatori ai pretiosului premiu. Si sunt doar cei despre care stiu eu ca sunt gay. Cu siguranta ca sunt mai multi, da iata, va invit sa imi scrieti despre cei care apar in lista voastra de cultura generala.

Sir Arthur John Gielgud, (14 aprilie 1904-21 mai 2000), Oscar pentru rol secundar in comedia “Arthur”, in anul 1981.
Foto: Arthur John Gielgood, Dudley Moore si Liza Minelli, filmarile pentru “Arthur”.

George Cukor (7 iulie 1899-24 ianuarie 1983), Oscar pentru cel mai bun regizor in anul 1964 pentru filmul devenit cult ”My Fair Lady”.foto: George Culor si Audrey Hepburn, pe set-ul filmului.

Jodie Foster (19 noiembrie 1962), Oscar in 1989 pentru rolul din “The Accused” si in 1991 pentru “The Silence of the Lambs”.

Alan Ball (13 mai 1957), Oscar pentru cel mai bun scenariu, filmul “American beauty”, in anul 1999. Este si scenaristul serialelor “Six Feet Under” si “True Blood”.

Bill Condon (22 octombrie 1955), Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat, filmul “Gods and Monsters”. Este si scenaristul “The Twilight Saga: Breaking Down 1 si 2. Si scenaristul filmului “Chicago”. A fost pentru o vreme iubitul lui Ryan Murphy (30 noiembrie 1965), unul dintre creatorii si scenaristii “Nip/Tuck”, “Glee” si “American Horror Story.

Howard Ashman (17 mai 1950-14 martie 1991), Oscar pentru coloana sonora “The Little Mermaid si “Beauty and the Beast”. A compus si muzica din “Aladdin” si a fost unul dintre cei mai importanti compozitori ai Disney company.

Surse de inspiratie: http://wiki.answers.com, http://community.flixster.com, http://classiccinemagold.com, http://www.pardolive.ch/, http://www.tumblr.com, http://www.courant.com, http://www.trueblood-online.com/, http://www.twilightlexicon.com, http://www.disneymania.com.br


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here