READING

Fresh beautiful minds. 3 proiecte culturale asteap...

Fresh beautiful minds. 3 proiecte culturale asteapta inscrierile. Hurry up.

Queer in Solitude Instagram 2

Pentru toti artistii care ma urmaresc, am 3 calls to action pentru inscrieri care se intampla luna aceasta.

Primul este despre cultura queer.  Asociatia MozaiQ lanseaza  apelul de participare in cadrul programului de rezidente “Queer’n Solitude”. Artistii au posibilitatea sa se retraga in linistea Casei de la Richis, in perioada 1 iulie – 1 octombrie 2020.

Povestea Casei de la Richiș a inceput in anul 2008, cand artista queer Katja Lee Eliad a renovat si extins o casa saseasca din satul omonim din judetul Sibiu, construita in anul 1822. Eliad a transformat-o intr-un atelier si spatiu de lucru. Artista a lucrat aici pana in anul 2016, casa fiind transformata intr-un spatiu comun, deschis proiectelor artistice si intalnirilor activiste. Casa din Richis gazduieste  cateva asociatii culturale care organizeaza rezidente de creatie sau proiecte educationale pentru sat. “Queer‘n solitude” este prima rezidenta dedicata productiei culturale queer in Romania, fiind totodata o oportunitate de profesionalizare a scenei queer independente (locala sau regionala).

Artiștii interesati pot sa aplice prin trimiterea unei scrisori de motivatie, insotita de un CV si un portofoliu cu minimum 3 lucrari produse in ultimii 5 ani, nu mai tarziu de 22 mai 2020, ora 22:00. Mai multe detalii gasiti aici.

foto granturi CdFD_5under30

Centrul de Fotografie Documentara lanseaza o nou serie de granturi pentru proiecte de fotografie documentara, oferite exclusiv tinerilor fotografi, sub 30 de ani, din Romania si Republica Moldova. “5 Under 30” inseamna

5 granturi pentru dezvoltarea de proiecte de fotografie documentara, in valoare de 3.500 de lei (net) fiecare. Termenul limita este in data de 31 mai, ora 24:00.

Cerinte: un portofoliu compus din 10 imagini, fie singulare, fie serie, in format pdf. O scurta prezentare, de cateva randuri a voastra si o descriere a ideii pe care vreti sa o dezvoltati cu ajutorul grantului CdFD. Cele doua fisiere vor fi trimise la adresa granturi.cdfd@gmail.com.  Pentru intrebari suplimentare, puteti trimite un email catre contact@cdfd.ro.

Mai multe informatii gasiti pe site-ul oficial.

 BIDFF20_call_1200x900

Cel de al treilea proiect are legatura cu cea de a sasea editie a Bucharest International Dance Film Festival (programat pentru 3-6 septembrie 2020). Desigur, vor fi respectate regulile si restrictiile impuse de autoritati in contextul evolutiei pandemiei de coronavirus, pentru siguranta tuturor participantilor si a echipei de organizare.

Tema festivalului este “Utopie/Distopie”. Sesiunea de inscrieri a inceput deja in 4 mai si are termene limita 31 mai (Early bird), 14 iunie (Regular), respectiv 5 iulie (Late).

TEASER: https://youtu.be/vB-sFneZ81k

Mai multe detalii gasiti pe site-ul oficial.

Le urez succes tuturor si haideti cu aplicatiile!

 

Surse: cele de mai sus

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here