READING

Cum am cunoscut-o pe Mirela Bucovicean

Cum am cunoscut-o pe Mirela Bucovicean

Pe Mirela Bucovicean (despre care am mai scris pana acum si voi mai scrie) am cunoscut-o la Saatchi & Saatchi. Ne-am intalnit pe holul de la etaj chiar in ziua in care venisem la interviul de angajare. Eu ieseam din biroul lui Radu Florescu impreuna cu Cristina Oanta (la acea vreme Client Service Director, actualmente e intr-o tara calda si se bucura de peisaje superbe). La scurta vreme am inceput sa lucrez in departamentul de PR si chiar in prima mea zi la Saatchi, Fozzie (Bogdan Manea), care era unul dintre directorii de la creatie m-a luat la plimbare prin agentie ca sa-mi prezinte pe toata lumea. La Client Service, unde lucra si Mirela erau cele mai multe fete frumoase si elegante. Dintre toate, de departe cele mai chic si mai placute erau Mirela Bucovicean si Corina Esteller, care da, mi-au devenit prietene la scurt timp. (Despre Corina voi scrie cu alta ocazie). Mirela era cea mai tonica de acolo. Biroul ei era de fiecare data plin de flacoane de parfumuri, gurmanderii, reviste interesante si flori, primite de la admiratori fara speranta in a-i castiga inima. La vreo luna dupa instalarea mea la Saatchi, intr-o seara de aprilie, ne-am nimerit, Mirela si cu mine, pe etajul de la creatie si productie. Eu aveam primul eveniment a doua zi si se stricase imprimanta, Mirela avea de corectat pentru a nu stiu cata oara niste virgule si observatii aseptice de la un client caruia nu vreau sa ii divulg numele, pentru ca nu imi plac detaliile corporatiste si barfele. Daca Pedro Almodovar ar fi fost acolo, sigur ar fi facut continuarea unui film celebru, cu titlul “Femei in timpul unei crize de nervi”, pentru ca amandoua am inceput sa plangem la unison, cu Dan Butoi (unul dintre cei mai minunati oameni cu care am lucrat acolo), DTP-izand din greu si care incerca sa ne calmeze. Din acea zi a inceput prietenia noastra, care a continuat pana in prezent. Nu o sa uit niciodata vizitele Mirelei in biroul pe care il imparteam cu Ioana Dumitrescu (jumatatea de la 109) si cu Diana Doni, in care se apuca sa citeasca saptamanalul Catavencu, cu voce tare, iar noi ne prapadeam de ras. M-am bazat intotdeauna pe Mirela cand aveam evenimente. Venea si pe cele mai crunte viscole si ploi. Imi amintesc de lansarea unei carti a lui Marc Levi, in parteneriat cu Editura Trei si in prezenta autorului, la fostul Amsterdam Cafe. Era o ploaie teribila iar Mirela a venit catarata pe tocuri si scoasa din cutie, urmata de Corina (Esteller), prietenele mele de nadejde.

Mirela are o abilitate fantastica de a se descurca in business. La Saatchi a stat ca sa castige experienta in publicitate. Apoi a lucrat la Headvertising, pe un cont de vis, Redbull iar in paralel si-a inceput afacerea bazata pe consultanta in real estate, in care s-a descurcat excelent, Roseberg Advisors. “The gold touch”, cum imi place sa ii spun, si-a luat un an sabatic in 2009, poate unul dintre cei mai minunati ani ai prieteniei noastre. Eu eram inca la revista Tabu, dar lucram mai mult de acasa si ma adaptam vietii de proaspat divortate, asa ca a fost un an in care am iesit mult amandoua si am avut parte de o vacanta minunata in Israel, impartita intre statul la ai mei, la Akko, si trei zile la Tel-Aviv, cu acelasi program zilnic, de fete de pension: plaja, cu citit tomuri de carti. La intoarcerea din vacanta, prin august 2009, Mirela a avut ideea sa lanseze un site dedicat designerilor romani. A inceput sa isi faca un plan, au urmat multe intalniri placute cu participarea prietenilor apropiati iar in iunie 2010 a fost lansat Molecule-F, devenit in numai doi ani un darling brand romanesc. Tin mine ca la o saptamana dupa lansarea Molecule-F am plecat in vacanta cu numarul 2 in Israel, de aceasta data insotite de alti doi prieteni minunati, Miruna Micsan si Radu Mada; iarasi, una dintre cele mai frumoase vacante, continuata cu actiunea mea la Sanomahearst, “Cosmo Bikini Party, cu patru weekenduri la mare in care Mirela a facut parte din corpul de asalt Cosmo, in paralel cu munca la site-ul sau si ne-a ajutat enorm. La finalul lui 2010, Mirelei i s-a alaturat in proiectul Molecule-F Cerina Ratiu, una dintre cele mai promitatoare PR-iste de lifestyle, cu care am avut onoarea sa colaborez pana la finele anului trecut. Dar despre ea voi scrie aici cu alta ocazie.

how to learn american sign language here

Astazi este petrecerea aniversara http://molecule-f.com/ si ii doresc multi, multi ani de acum inainte. Iar Mirelei ii doresc sa se bucure de aceste momente si de altele care vor urma. A demonstrat ca poate trece cu usurinta de la cele mai exacte afaceri pana la cele luxuriante, in the spot light. La multi ani si la multe intamplari frumoase!

de la dreapta la stanga: Mirela Bucovicean in anul sau sabatic, Ina Cherbel, o avocata minunata care acum traieste in Spania, eu si Alexandra Zabunov, arhitect si designer de interior (Ilovecolours), in editia de martie 2009 a revistei Tabu, intr-un material realizat de Ioana Ulmeanu; fotografii: Roald Aron; productie: Cristian Petrescu. Ne-am distrat grozav in curtea din spatele blocului meu, intr-o zi de inceput de februarie; si da, am baut toata sampania.

vacanta in Israel, iulie 2009; la pestera Rosh Hanikra si pe granita cu Libanul.

de la stanga la dreapta: Ditza Dumitrescu, o artista minunata, Mirela Bucovicean, eu, Ioana Dumitrescu (109) si Ioana Ulmeanu (Elle, la acea vreme lucram la Tabu impreuna); cooking session, un material facut de mine in Tabu, un advertorial mai altfel pentru “punga magica”; fotografiile au fost realizate acasa la Mirela. Va imaginati ca dupa ce am terminat sedinta foto am mancat tot ce gatise Mirela si desertul pregatit de Ioana.

plaja Gordon din Tel Aviv, cu Miruna Micsan si Radu Mada.

The One, decembrie 2011, un material realizat de Andreea Macri. Fotografia a fost facuta la The Institute, intr-o dimineata friguroasa de noiembrie.

Surse: http://keypeople.dailybusiness.ro, Tabu, The One, arhiva personala.

zp8497586rq

People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
follow me over here