READING

Cronica unei proiectii amanate

Cronica unei proiectii amanate

deschidere mare

Cu doua zile inainte de vacanta de iarna am primit spre testare un proiector Epson, mai exact, modelul EF-100B.

Pentru ca de sarbatori am citit mult si am jucat jocuri de societate, am amanat momentul testarii pentru acest ianuarie interminabil, in care ne adunam aproape in fiecare seara si ne uitam la filme sau seriale.

1

In seara asta am stabilit locatia proiectiei(in dormitor), si inainte de a alege filmul, am zis sa incepem cu un moment muzical de pe youtube, un videoclip “classic”, cu Madonna (“Papa Don’t Preach”). Singurul loc in care putem sa proiectam este tavanul, pentru ca in fata patului se afla dulapul, care ocupa tot peretele.

2

Ei bine, in momentul in care a aparut proiectia pe tavan, cei trei caini din dotare au inceput sa latre (gasiti momentul in folderul “Trio” din biblioteca de pe Stories), dupa care s-au pus pe urlat. Am incercat sa le distragem atentia. Apoi ne-am gandit sa inchidem usile si sa ii lasam in salon. Nu a functionat nici aceasta idee. Apoi i-am luat cu noi in pat si i-am alintat, le-am dat bunatati, iar i-am mangaiat. Cand era liniste si ne pregateam deja sa vizionam filmul “ Sunetul muzicii “, am pornit din nou proiectorul si iar au inceput sa latre toti, in ordinea marimii, de la mare la mic(a): Clint, Shlomo si Miami. Ne-a fost asa o jena de vecini, ca am hotarat sa amanam experienta pentru ziua aceea in care vom merge intr-o scurta vacanta si vom lasa cainii la hotel. O sa imprumutam proiectorul de la Epson Romania si vom putea sa vedem filmul.

final

Pana atunci insa, ce pot sa va spun despre proiector: este foarte chic, un adevarat gadget design. Imi plac finisajele, acel detaliu aramiu. Imi mai place ca este foarte usor. Practic Epson EF-100B este cel mai mic proiector laser 3 LCD din lume. A fost creat special ca sa poata fi manevrat cu usurinta dintr-o camera in alta sau pentru o proiectie afara (sa ne imaginam o proiectie in gradina, cu vecinii care se uita de la geam la filmul care se vede pe zidul blocului vecin).

Am fost invatati ca proiectorul se foloseste la birou sau la scoala/facultate.

Dar sa urmaresti un film sau un concert acasa, intr-o atmosfera relaxata, e o experienta tare placuta. Acum cativa ani imi aduc aminte ca am vazut “Slumdog Millionaire” acasa la un cuplu de prieteni, proiectat pe un ecran imens. Si a fost chiar o experienta de home cinema.

EF- 100B functioneaza si la lumina naturala si putem proiecta cu el pe orice suprafata. Poate afisa continut de pe laptop, elefonul mobil sau console de jocuri. Sursa de lumina laser are o durata de pana la 20.000 de ore de functionare. Poate fi folosit zilnic, timp de 10 ani. Mai multe informatii gasiti aici.

Ma intorc la galagiosii mei, ca au avut o seara grea. “The sound of music” in varianta canina.

The_Sound_of_Music_Christopher_Plummer_and_Julie_Andrews

Surse info: www.epson.ro

Surse foto: Wikipedia, arhiva personala

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here