READING

Avon Inspiration Challenge. Bijuteriile incep sa p...

Avon Inspiration Challenge. Bijuteriile incep sa prinda forma

deschidere mare

Acum cativa ani am intalnit o femeie senzationala, care arata si se imbraca foarte boem si care era, surpriza: broker imobiliar, cu tranzactii de sute de mii de euro (ma rog, asta se intampla inainte de criza). Ei bine, aceasta tipa fantastica avea doua inele identice , fiecare pe degetul mijlociu. Erau groase si rotunjite perfect si aveau o culoare pe care nu o mai vazusem pana atunci la aur. Mi-a povestit ca, atunci cand bunica sa a murit, i-a lasat mostenire toate bijuteriile – din platina, aur alb, aur galben si rosu. Le-a dus la un bijutier care le-a topit si i-a manufacturat cele doua inele gemene.

Mi-a placut mult povestea, acest tribut platit bunicii sale iubite si faptul ca in loc sa isi schimbe bijuteriile mai des, le avea pe toate, in fiecare zi.

***

Astazi va scriu despre cele doua obiecte create de designerii care au acceptat sa intre in Avon Inspiration Challenge, Alexandra Ungurelu si Carla Szabo.

AlexaUngurelu

Today

 

Alexandra Ungurelu  (Expression – Contemporary Jewelry) si-a ales ca sursa de inspiratie parfumul Today Tomorrow Always. Alexandra are 27 de ani si acea finete care te duce cu gandul la tulpina unei flori. Iata ce a declarat Alexandra pentru Avon, dupa ce a mirosit parfumul:Creez bijuterie contemporana de aproape 4 ani. Fiecare piesa creata de mine are un parcurs si o poveste, pe care incerc sa o impartasesc cu viitorul purtator. Inspiratia vine de multe ori din lucruri subtile… natura, arhitectura, culori si gesturile oamenilor. Parfumul Today surprinde cateva dintre esentele mele preferate, in special frezia. Delicat si puternic in acelasi timp, subliniaza trasaturile unei femei moderne. Am incercat sa extrag elemente diverse, de la esente si culoare la forma sticlei, pe care sa le aduc impreuna intr-o piesa creata special pentru acest parfum.”

Alexandra Ungurelu - work in progress cerceii inspirati de parfumul Today

Alexandra Ungurelu – work in progress cerceii inspirati de parfumul Today

Alexandra Ungurelu - Foto 3-Construirea formelor

Am vorbit cu Alexandra la telefon si mi-a povestit despre ce piesa de bijuterie este vorba: o pereche de cercei cu piatra de citrin. Asa a „descusut” Alexandra esenta parfumului Today si abia astept sa vad cerceii in forma lor finala.

Carla Szabo

Carla Szabo Foto 2

Carla Szabo lucreaza inspirata de parfumul Instinct si iata ce le-a povestit celor de la Avon, dupa ce a mirosit parfumul: „Pentru publicul larg sunt cunoscuta mai mult prin colectiile de bijuterie conceptuala pe care am inceput sa le dezvolt din 2004. Inspiratia iși are izvorul in armonia naturii, in cultura urbana ori in istoria trecuta sau prezenta, in autocunoastere. Motto-ul meu este “Design mai bun pentru o lume mai buna”. Atata timp cat iti asculti inima, obiectele create pastreaza energia pozitiva in esenta lor si ii fac fericiti pe cei ce le folosesc. In general in munca mea ma inspira delicatetea, iar Instinct mi se pare volatil…”

Carla mi-a povestit la ce piesa de bijuterie lucreaza: un colier manufacturat prin tehnica gravarii pe oglinda, un omagiu Art Deco adus parfumului Instinct, care o trimite direct in anii ’30.

***

Mai e putin pana cand designerii alesi de AVON in cadrul Inspiration Challenge ne vor dezvalui creatiile finale. Sunt 10 artisti din 5 domenii diferite: Design Vestimentar: Ioana Ciolacu si Mihai Dan Zarug

Design de produs: Mădălina Teler si Liliana Stoica Bijuterie: Carla Szabo si Alexandra Ungurelu

Fotografie: Cătălin Georgescu si Cristian Vasile Ilustratie: Mădălina Andronic si Ioana Șopov

Dintre cele 200 de parfumuri din portofoliul brandului care a implinit anul acesta 128 de ani, Avon a ales pentru Inspiration Challenge parfumurile

Luck, Today Tomorrow Always, Femme, Parisian Chic, Instinct, Outspoken Intense by Fergie, Elite Gentleman, Exploration, Christian Lacroix Ambre si Premiere Luxe Gold Blush (ce vor fi lansate in curand).

 

#avoninspirationchallenge #relatie #distractie

Pe https://www.facebook.com/AvonSpace, pe link-urile

Carla Szabo si Alexandra Ungurelu  si pe blogul meu sunteti tinuti la curent cu desfasurarea acestui proiect din seria #placerileluinoe.

Pe curand!

 

Surse de inspiratie foto: Avon Romania

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here