READING

Reviste care nu mai apar si de care mi-e dor

Reviste care nu mai apar si de care mi-e dor

 

In urma cu cateva luni mi-am amintit de revista romaneasca Exces, aparuta inaintea tuturor revistelor glossy de pe piata romaneasca. Imi amintesc ca prin 1996 asta cumparam: Exces si proaspat aparuta Avantaje. Pentru ca scriam proza, am facut si o vizita in redatia Exces (era in Piata Lahovari), dar pana la urma povestirile mele scurte au fost publicate in Avantaje, gratie Smarandei Vornicu, la acea vreme beauty-editorul acestei reviste. Intre timp am avut onoarea si placerea de a-l cunoaste pe Ovidiu Buta, unul dintre initiatorii acestui proiect si am avut lungi discutii cu el pe aceasta tema extrem de placuta din anii '90. Am cautat imagini cu copertile Exces, dar din pacate nu am gasit decat un colaj artistic realizat de Octavian Coifan. O sa o rog pe prietena mea Ioana Ulmeanu sa ma lase sa fotografiez cateva coperti din pretioasa colectie de reviste Exces care troneaza in salonul sau cel chic.

LIFE este o alta revista care nu mai apare, din pacate. Revista a aparut cu o frecventa lunara in perioada 1883-1936, dupa care, intre 1936-1972 a aparut saptamanal, apoi a fost din nou lunara, pana in 2004, cand a devenit supliment al revistei Time iar in prezent  exista doar in format web, pe time.com. Cand am emigrat, in iulie 1989, am lasat in podul casei de la Campina o colectie impresionanta de reviste LIFE, adunate de mamaie cu constiinciozitate pana prin anul 1945.

Mi-e dor si de revista Depeche Mode. O mai citea mama din cand in cand, prin anii ’80.

Amintiri dragi, pe blogul meu de placeri.

 

 

Surse: Wikipedia, http://www.feelnumb.com, http://highvalleybooks.com, http://octaviancoifan.blogspot.ro, http://www.antiqbook.com, http://www.project1947.com, http://www.lifemagazineconnection.com


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here