Regina mama absoluta

Astazi mama mea are parte de o dubla retrospectiva: pe blogul Cristinei Bazavan (unde am scris despre prietenele ei din copilarie) si inca una, mai ales in fotografii, pe blogul meu.

Nu voi scrie aici o oda-sirop la adresa ei (nu ii plac Shakespearismele), ci voi puncta cateva dintre sfaturile cele mai bune pe care le-am primit de la ea de-a lungul timpului, si care m-au ajutat destul de mult; din seria “ce am invatat”, cum ar spune prietenii de la Esquire, iata ce am invatat eu de la mama mea:

“Sa te faci indispensabila, oriunde ai lucra”.

“ Sa stii sa faci mai multe lucuri, nu se stie niciodata”. Da, mama a studiat la facultatea de litere si in paralel a facut si Scoala Populara de Arta. I-a ajutat enorm, atat in Romania, unde a predat franceza la scoala si la liceu (inclusiv la Scoala de politie din Campina, si cate povesti am din acea perioada!) si baletul si dansul modern  la Casa Pionierilor si in Israel, unde preda baletul si drama creativa si a castigat mai multe premii decat a dat Cantarea Romaniei vreodata.

“Sa te iubesti pe tine mai intai” – la asta mai am de lucrat, recunosc, dar sunt pe drumul cel bun, fac exercitii in oglinda in fiecare dimineata.

“Mai bine o fatza de un milion de dolari si haine de 100 decat o fatza de 100 de dolari si haine de un million”. Mama este cel mai bun model de consumator al celor mai noi si mai elaborate creme hidratante si antirid, de cand o cunosc.

“Cea mai buna prietena a ta este mama”…”apoi sunt animalele tale de companie”.

“Trebuie sa stii sa asculti mai intai. Si apoi sa vorbesti”.

“Sa nu te legi de lucruri”.Este un sfat preluat de la parintii ei, care la mine s-a transmis destul de repede.

Desi nu mai locuim impreuna si nici macar in aceeasi tara de aproape 19 ani, vorbim la telefon zilnic si uneori si de doua ori pe zi. Mama nu are Facebook si nici blog, in schimb debordeaza de o energie molipsitoare si o creativitate fabuloasa (a dat generatii intregi de profesori, dansatoare, picteaza superb si da, joaca in echipa de teatru regional si are la activ deja vreo sase piese de teatru). Atunci cand ne vedem, de vreo 3-4 ori pe an, ne certam de fiecare data si ne impacam la fel de repede.

Mama, esti superba, sper sa iti placa selectia mea de fotografii cu tine, pentru ca din punctul meu de vedere sunt fara cusur; si fara urma de photoshop.

mama, pisica si cu mine, acum vreo 38 de ani.

mama si prietenii sai, la petrecerile tematice anuale de Purim

Madame Georgeta Pavel in rolul Madame Farnnel in "Tartuffe" de Moliere

Mama si doua eleve, la repetitia generala, inainte de un concurs

 

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here