READING

Povestea mea cu V for Vintage

Povestea mea cu V for Vintage

Saptamana viitoare pe vremea asta voi fi la o noua editie V for Vintage, la Sala Dalles. Este unul dintre evenimentele de la care nu lipsesc, inca de la prima editie, din 2008. Imi amintesc si acum de acea sambata de decembrie, in vechea locatie a clubului Gaia unde a fost organizat targul pentru prima data, sub forma unei avanpremiere. Atunci am cunoscut-o si pe Laura Calin, initiatoarea si organizatoarea acestui eveniment chic. Si nu voi uita de prima achizitie, o pereche de chiloti retro cu talie inalta si cu franjuri, “opera” Anei Alexe. Da, inca de la prima editie targul a adunat, pe langa site-urile vintage cele mai interesante din Romania, designeri romani, pe care ii puteti intalni si acum, reuniti sub palaria eleganta Molecule-F.

In 2009 targul s-a mutat intr-o locatie ceva mai mare, la Cafepedia si de fiecare data, de doua ori pe an, primavara si toamna, a fost o alta tema, respectata de aproape toti invitatii. Imi amintesc de tema primaverii 2009, cu palarii, urmata de pin-up mood si alte multe idei frumoase. De la o zi, targul s-a extins la doua si intr-un nou spatiu, si mai incapator, Sala Dalles.

Daca deschid dulapul, imi amintesc de aproape fiecare achizitie vintage facuta de-a lungul celor 5 ani, de la fustele din piele, posetele (multe) si rochiile de seara si pana la brose, cercei si alte gablonturi pretioase, cu povesti minunate.

Editia de anul injectable steroids acesta, “Escapada la Paris” a fost anuntata cu un preview la The Place Concept Store, magazinul cu care colaborez deja de doi ani iar colegul meu Razvan Firea a facut o selectie excelenta de accesorii care au putut fi rezervate de catre clientele targului. Mi-am dorit aceasta colaborare de ceva vreme si ma bucur ca se intampla acum.

Port vintage inca de la varsta de 7 ani, cand ma jucam cu poseta plic visinie cu monograma lui mamaie, D.V. (Demetrian Vasilichia). Regret ca nu am pastrat aceasta poseta si incerc sa pretuiesc tot mai mult comorile vintage din dulapul mamei mele, mostenite la randul sau de la Omama.

Pe 17 & 18 noiembrie ne intalnim la V for Vintage, abia astept! Aici gasiti toate detaliile despre mult asteptatul targ. http://www.vforvintage.ro

Acum doua zile am primit newsletterul Farftech, cu o selectie minunata vintage, o noua dovada ca acest curent este celebrat asa cum trebuie.

http://www.farfetch.com/shopping/women/vintage-archive-1

surse foto: http://www.etsy.com/, http://www.ashleyvwhite.com

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here