O vizita regala la Tasuleasa Social

Acum doua zile am primit de la prietenul Mihai Ursa un material despre vizita Altetei Sale regale Principele Nicolae al Romaniei intr-un loc in care nu am ajuns inca, dar sper sa o fac in urmatorii doi ani, Tasuleasa Social.

Dupa vizita din decembrie 2012 la Tasuleasa Social, Principele Nicolae s-a intors de aceasta data pentru o saptamana (30 iunie-6 iulie), ca voluntar in cheap viagra in uk cadrul acestei asociatii care de ani de zile a plantat copaci in zone defrisate abuziv si care a implicat in activitatile sale oameni din mass-media si companii, fara prea mult tam-tam, dar cu rezultate fantastice.

Principele Nicolae, priveliste frumoasa Tasuleasa Social

Principele Nicolae, priveliste frumoasa Tasuleasa Social

Principele Nicolae a participat cot la cot cu voluntarii (printre care si copii veniti din Oradea, Bistrita, Suceava si Bucuresti) la o expeditie in Parcul National Muntii Rodnei (zona protejata, neatinsa, din fericire, de abuzurile lacomiei). Totodata, acesta a pus in practica experienta sa africana si a adus un nou concept proiectului “Padurea Pedagogica”, “Satul bun si satul rau” (ca exemplu negativ fiind fosta exploatare de sulf, inchisa in anul 1996, o adevarata catastrofa ecologica).

Alin Uhlmann Useriu

Alin Uhlmann Useriu

Tasuleasa Social exista datorita lui Alin Uhlmann Useriu, preşedintele acestei asociatii, despre care am auzit pentru prima data cand lucram la revista Tabu si care a aparut intr-un dosar de fapte bune in paginile revistei, prin 2007 si a revenit apoi in editia eco a revistei din aprilie 2008. Tasuleasa Social a inceput cu un proiect de curatare a albiei raului Siret si de atunci au fost realizate  zeci de actiuni ecologice. Despre Tasuleasa Social puteti citi mai mult pe site-ul oficial si asa va puteti implica si voi, orice varianta ati alege, voluntariat sau donatii.

http://www.tasuleasasocial.ro

Eu inca mai sper ca un trust media din Romania sa lanseze o campanie de plantari de copaci cu Tasuleasa Social, pentru toate revistele printate si copacii taiati pentru asta.

Surse foto: Mihai Ursa, arhiva personala de reviste

zp8497586rq

People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
follow me over here