O vizita la biblioteca

Zilele trecute m-am gandit cum ar fi ca intr-o zi sa ii dau o scurta vacanta lui Google si sa imi caut toata informatia de care am nevoie la biblioteca. Sa am agenda pregatita, sa stiu exact ce sa caut si sa imi petrec cateva ore bune printre carti. Poate ca suna a inchipuire, dar ultima data cand am fost intr-o biblioteca s-a intamplat acum mai bine de 11 ani, cand imi pregateam lucrarea de Master la Sociologie si am petrecut o zi intreaga la Biblioteca Universitatii din Haifa (este spectaculoasa). In afara de faptul ca aceasta experienta m-a facut sa ma simt din nou studenta, mi-a elucidat o mare curiozitate din copilarie: Parintii mei aveau o mare pasiune pentru carti, care populau intreaga casa, de la noptierele lor din dormitor si pana la rafturile pana in tavan din holul mic si cel mare si pana la corpurile de biblioteca din salon. Aveam si eu biblioteca, in camera mea iar in camera in care isi tinea mama pantofii era locul dublurilor (cartile cu care veneau ai mei victoriosi, pentru ca fiecare avea libraria lui preferata in oras si la acea vreme nu existau telefoane mobile, ca sa comunice mai usor). Dublurile deveneau cadouri la aniversari sau erau destinate unor elevi preferati de la meditatiile la limba romana si franceza. Cu toate acestea, tata imi facuse abonament la biblioteca si cel putin o data pe luna mergeam impreuna si imprumutam o carte de acolo, chiar daca o aveam si acasa.

La vremea respectiva stiam cum sa-mi fac fise de studiu si eram fascinata de tacerea din sala de lectura si de cocul bibliotecarei. Revenind in prezent, abia astept vizita la biblioteca din Bucuresti, sper sa se intample in luna iunie.

Imagini care imi fac pofta sa merg la biblioteca, gasite pe acest link http://www.ilab.org , cu bibliotecile unor faimosi preferati. Mi-ar placea sa vad in reviste mai multe imagini cu vedete fotografiate printre carti, si nu numai in dressingJ

biblioteca lui Diane Keaton

o parte din biblioteca lui Sting

Karl Lagerfeld in biblioteca proprie

Keith Richards in bliblioteca

Carrie Bradshaw in drum spre biblioteca, in filmul Sex & The City.

Surse: http://samanthawillsblog.blogspot.com, http://ashappyaskings.tumblr.com, http://lavieboston.com, http://beautyisasleepingcat.wordpress.com, http://eddieonfilm.blogspot.com

zp8497586rq

People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
follow me over here