Mrs. Coddington Day

Grace Coddington implineste astazi 72 de ani iar eu ii voi aduce un mic omagiu cu fotografiile preferate, descoperite de-a lungul timpului in reviste, in cautarile mele Google-iene si cateva din cartea sa de memorii aparuta la finele anului trecut si pe care mi-am cumparat-o cadou de sarbatori.

Nascuta in Wales, departe de lumea eleganta si ocupata cu mondenitati, Grace s-a indragostit in copilarie de revista Vogue, pe care o primea din cand in cand odata cu corespondenta parintilor sai iar la varsta de 17 ani a castigat “Young Model” contest, lansat de revista pentru care lucreaza si in prezent, doar ca atunci totul se intampla in Anglia.

Dupa accidentul de masina (pe cand avea 26 de ani), Coddington a devenit Foto Editor-ul editiei britanice Vogue, apoi a inceput aventura americana: S-a mutat la New York ca sa lucreze cu Calvin Klein, apoi, dn vara lui 1988, devenind director de moda la editia Vogue US. A realizat unele dintre pictorialele mele preferate, cu povesti in spate, de-a dreptul memorabile.

Coddington impreuna cu partenerul sau, Didier Malige (care este hair stilist) si pisicile.

Tristan fotografiat de Bruce Weber, 1980

Tristan fotografiat de Bruce Weber, 1980

Coddington l-a adoptat pe Tristan, fiul surorii sale dupa moartea acesteia, pe cand copilul avea doar 8 ani.

Va recomand cartea “Grace. A memoir”. Este o calatorie in lumea modei dintr-o perioada in care oamenii aveau mai mult curaj sa spuna ce gandesc si sa schimbe lumea in mod pozitiv. Iar desenele au fost realizate de Grace Coddington, aceasta regina a pisicilor fermecatoare.

Grace Coddington si Puff, pisica preferata

Grace Coddington si Puff, pisica preferata

 

Surse de

inspiratie: “Grace. A memoir”, Wikipedia, http://www.intermissionmagazine.com, http://www.straight.com, http://nymag.com, http://parisbreakfasts.blogspot.ro, http://beautifullifeandstyle.com

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here