Martisor de martie

Cel mai frumos martisor mi se pare snurul alb/rosu. Cand eram mica, imi placea sa-l leg la incheietura mainii. Eram tare mandra de ,,bratara’’ mea. Mamei ii placeau martisoarele din sticla. In anii `80 se purtau martisoarele acelea din sticla transparenta. Abia asteptam sa vina mama de la scoala, (primea zeci de martisoare de la elevi) si imi placea sa ma joc cu ele, sa inventez povesti. Aveam o adevarata ,,armata’’ de cosari.  Era grozav! Ma gandesc ca nu i-am mai luat mamei un martisor de multi ani. Acolo unde traieste ea nu exista aceasta traditie dar cred ca anul acesta o surprind cu ceva autentic, de la Targul Martisorului de la MTR. E deschis pana miercuri, 29 februarie si in fiecare an gasesc aici, de la martisoare, ii, fote si pana la mucenici si alte bunatati.

Pentru anul acesta se anunta si turta dulce, dulceturi, zacusca, kürtös kalács si prajituri aduse tocmai de la Alexandria si Baia Mare, suc de mere de la Malancrav, miere şi alte bunătăţi.

Daca vreti sa mergeti si voi, targul e deschis intre 10:00 si 18:00. Intrarea costa 6 lei ( pentru pensionari, studenti si elevi costa 3 lei).

 

Sursa: http://www.muzeultaranuluiroman.ro/

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here