READING

In lumea lui Monsieur Verne

In lumea lui Monsieur Verne

In plina perioada a racelilor de sezon imi amintesc de anii copilariei mele, cand stateam in asternuturile calde, cu noptiera incarcata de siropuri, de canile uriase de ceai cu lamaie pregatite de mamaie si, cel mai important, inconjurata de cartile lui Jules Verne.

Prima carte citita a fost “Insula misterioasa”, intr-o colectie rara, din perioada interbelica. Volumul legat in piele ii apartinuse bunicului meu iar in prezent se afla in biblioteca mamei, la Akko.

I-au urmat apoi toate cartile publicate in Romania comunista, pe care le-am devorat in clasele a III-a si a IV-a, dupa care am trecut la cartile lui Alexandre Dumas (dar aceasta este o alta poveste).

Pentru ca astazi ar fi fost ziua lui Jules Verne (8 februarie 1828 – 24 martie 1905), voi comanda una dintre cartile sale vizionare la superlativ, “Paris in the Twentieth Century”, scrisa in anul 1863. Editura sa, Hetzel a refuzat publicarea cartii, usor ingrozita de masinile si trenurile care circulau in mare viteza, de zgarie-norii si computerele care ii populau paginile. Manuscrisul a fost descoperit intr-un seif de catre stranepotul lui Verne abia in anul 1989 si publicat in 1994.

Am descoperit acest blog minunat cu comics realizate de Kate Beaton. http://www.harkavagrant.com/index.php

Si am extras acest comic cu Jules Verne si Edgar Allen Poe.

Daca aveti copii, cumparati-le colectia completa Jules Verne. Vor avea cele mai frumoase amintiri.

 

 

Surse de inspiratie foto: http://en.wikipedia.org, http://www.julesverne.ca, http://www.solarnavigator.net, http://commons.wikimedia.org, http://theliteraryrogue.wordpress.com, http://www.harkavagrant.com/index.php

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here