Juan Ramos celebration

deschidere mare, mare

deschidere mare, Antonio Lopez stanga si Juan Ramos, dreapta

deschidere mare, Antonio Lopez stanga si Juan Ramos, dreapta

Astazi ar fi fost ziua Juan Ramos, unul dintre cei mai buni fashion art directori ai secolului 20. Nascut in Puerto Rico, in 4 ianuarie 1942, a emigrat la varsta de 6 ani in America, impreuna cu mama si cu sora sa, Sonia. Dupa ce a absolvit Seward Park High School din New York, a studiat la Fashion Institute of Technology (FIT), sectiunea de design interior. Aici l-a intalnit pe Antonio Lopez si au inceput o lunga prietenie si totodata au format una dintre cele mai bune echipe artistice ale anilor ’70-’80.

Antonio Lopez era un bun desenator, a fost un artist desavarsit si cel care a inventat tehnica “Kodak Instamatic”. Dar fara munca de cercetare si viziunea lui Ramos, nimic nu ar fi fost posibil. Ramos si Lopez erau numiti “The Americans” in cercurile de la Paris si au adus modei anilor ’70 acel glamour american care i-a inspirat pentru o vreme pe Karl Lagerfeld si pe Yves Sain Laurent.

Nu am gasit o fotografie cu Juan Ramos singur, in toate apare alaturi de Antonio Lopez.

Juan Ramos, primul din dreapta si Antonio Lopez

Juan Ramos, primul din dreapta si Antonio Lopez

Pat Cleveland

Pat Cleveland

Astept cu nerabdare cartea de memorii a fostului model american Pat Cleveland, buna prietena cu Ramos. Cartea va fi publicata anul acesta.

Va recomand si cartea “The Beautiful Fall” scrisa de Alicia Drake, o fresca superba a Parisului lui Yves Saint Laurent, Karl Lagerfeld si a modei anilor ’70-’80 . Pregatiti-va un mic carnet de conspecte, pentru ca este o adevarata enciclopedie sociala si culturala. Asa o sa realizati ca retelele de socilaizare nu fac altceva decat sa redea ce s-a inventat in acei ani. De atunci, totul se repeta.

Juan Ramos, stanga si Antonio Lopez la un party

Juan&Antonio

Juan&Antonio

Omagiu lui Lopez si Ramos, cu Lara Stone by Lagerfeld

Omagiu lui Lopez si Ramos, cu Lara Stone by Lagerfeld

Surse de inspiratie foto: “The beautiful Fall”, http://latino.si.edu/virtualgallery/antonio/bios.htm, http://coutureneger-berlin.blogspot.ro, http://www.liveinternet.ru, http://www.latinoaids.org, http://www.modelinia.com, http://www.nytimes.com


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here