READING

Jessica Lange, aniversare si expozitie foto la Mad...

Jessica Lange, aniversare si expozitie foto la Madrid

Pentru cei care ajung la Madrid pana in 20 mai, le recomand expozitia de fotografii de la Casa de América (Paseo de Recoletos, 2 28014).

Vor admira imaginile capturate de  Jessica Lange care au aparut si intr-un album, In Mexico, dupa o serie de incursiuni mexicane de-a lungul a 15 ani ale actritei. Jessica Lange a mai publicat un album de fotografie alb-negru, in 2008, intitulat simplu: 50 Photographs, cu o prefata semnata Patti Smith.

Probabil ca pasiunea de fotografie a inceput in timpul primei sale casatorii, cu artistul Francisco (Paco)Grande. Jessica a avut o relatie furtunoasa cu Mikhail Baryshnikov, impreuna cu care are o fiica, Sasha iar actrita mai are doi copii din relatia de aproape 20 de ani cu Sam Shepard.

Astazi  Jessica Phyllis Lange implineste 63 de ani si am facut un top al filmelor preferate in care a jucat.

Pe primul loc este Blue Sky, filmul din 1994 pentru care a si primit un Oscar, in care a jucat alaturi de Tommy Lee Jones.  http://www.youtube.com/watch?v=rWsKYlPDbyk

Pe locul doi este Tootsie, in care a fost o perfecta ,,sweet American girl’’.

Apoi urmeaza Postasul suna intotdeauna de doua ori si All That Jazz.

Lange a fost minunata si in Broken Flowers, filmul lui Jarmusch in care a avut un rol mic, dar a fost geniala cand i-a dat replica lui Bill Murray.

In timpul filmarilor pentru Big Fish, unul dintre filmele mele preferate, impreuna cu Albert Finney si regizorul Tim Burton.

Big Edie, Jessica Lange si Drew Barrymore, Little Edie in filmul fashion realizat dupa documentarul prezentat la Cannes in anii ’70, despre viata excentrica a  matusii si verisoarei lui Jackie Kennedy.  

Jessica Lange si Sam Shepard fotografiati de Bruce Weber in anul 1984.

Imi doresc sa o vad pe Lange in Frances ( in aceasta perioada l-a cunoscut pe Shepard).

… si Sweet Dreams, in care a jucat alaturi de Ed Harris.

Surse: http://invecchiarebene.tumblr.com, http://hiwaay.net, http://kaktak.tumblr.com, http://anthonylukephotography.blogspot.com, http://antoncastro.blogia.com, http://www.dichroma-photography.com


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here