READING

Golf la Pianu, mic ghid de supravietuire chic

Golf la Pianu, mic ghid de supravietuire chic

In urma cu doua saptamani am petrecut trei zile incantatoare la Golf Hotel Pianu, un loc linistit aflat langa Pianu de Jos, la vreo 15 minunte de mers cu masina din Alba Iulia.

Daca vreti sa va odihniti si sa nu faceti altceva decat plaja in melanj cu lecturari pe marginea piscinei sau sa jucati golf (pentru cei care se pricep), va recomand cu multa caldura sa veniti aici.

La inceput a fost ideea unui mare pasionat de golf, Paul Tomita, care s-a stabilit in urma cu multi ani in Pianu de Jos si a construit singur un teren de golf cu 9 gauri. Apoi au venit doi investitori si pasionati de golf din Alba Iulia care au completat rfestul de 9 gauri si au construit hotelul care arata ca un mini ranch din Dallas, cu  camere aerisite (sunt doar vreo 24 de camere), cu vedere spre piscina sau spre dealurile fermecatoare. Chiar daca sunt o “urbana”, am fost fascinata de serile lungi petrecute aici, in care am ascultat greierii, broastele si bufnitele, cu un pahar de vin alb sau rosé, cu gheata din belsug. Sa va spun ca se intuneca pe la ora 10 seara?

Micul dejun cu omleta si salata de rosii a fost divin, iar la cina nu exista un meniu gourmet, dar bucatarul pregateste un gratar excelent.

o cafea illy dupa micul dejun.

Daca veniti aici si aveti de gand sa si lucrati, semnalul wireless este puternic doar in camere, la fel si cel de telefon. Chiar daca pare ciudat la inceput sa nu auziti zumzetul telefonului, credeti-ma ca va obisnuiti repede cu linistea.

Daca mergeti pe terenul de golf, ca sa jucati sau sa insotiti un golfer, un sfat util pentru doamne: sa purtati un sutien pe care il folositi si in sala de sport, pentru ca terenul este mai “offroad” si o sa va zdruncinati destul de puternic in masina de teren. Dar este o experienta care merita acest sacrificiu stilistic. Si sa purtati musai palarie, soarele este foarte puternic, chiar si la 8 seara. O sa va bucurati de racoarea mai ceva ca aerul conditionat care vine dinspre padure, dar numai pe anumite portiuni ale terenului.

trofee de golferi

In cazul in care vreti sa veniti aici, faceti rezervare din timp. In weekend este aglomerat, dar in timpul saptamanii puteti avea surpriza sa fiti stapanii acestui domeniu, singuri la piscina sau pe terenul de golf (am avut acest noroc).

Aici gasiti detalii despre Golf Hotel Pianu. http://www.golfhotelpianu.ro/

Geamurile sunt mari si luminoase, ceea ce mi-a indus o senzatie de libertate continua.

Enjoy, mie mi-a placut mult, mult.

PS: O sa va intalniti aici cu cei 3 catei ai domeniului, Grivei cel veteran si doua lupoaice, mama si fiica. In fiecare seara au venit pe peluza de langa camera noastra si le-am tratat regeste, cu gaufre belgiene. Iar "the little cat" a fost salvata de bucatarul de aici. Ii place sa plonjeze ocazional in piscina.

fotografii: arhiva placerile lui noe.

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here