Go see Miserachs Barcelona.

deschidere mare

Pentru cei care sunteti acum in Barcelona sau intentionati sa mergeti in urmatoarele 3 luni, va invit sa vedeti o expozitie-document la MACBA: “Miserachs Barcelona”, cu fotografiile fotografului neorealist Xavier Miserachs (12 iulie 1937 – 14 august 1998).

Nascut in Barcelona, Miserachs a abandonat studiile de la Facultatea de medicina pentru a se dedica fotografiei,   intr-o perioada de renastere a Spaniei de dupa dictatura lui Franco.

Fotografiile lui mi-au adus aminte de toate filmele neorealiste vazute impreuna cu parintii mei in copilarie la cinemateca din Campina.

deschidere 2

Sa nu credeti ca o sa vedeti numai saracie si tristete, din contra, fotografiile din display-ul de la parterul muzeului sunt pline de candoare, de o eleganta memorabila, intr-o scenografie in care alb-negrul se incadreaza perfect in decorul in culori aprinse gandit de curatori. Pentru mine Xavier Miserachs este un fel de Almodovar al fotografiei catalane.

Toate fotografiile din expozitie se regasesc in albumul “Barcelona, Blanc I negre”, publicat de Miserachs in anul 1964.

afis expo

descriere expo

Expozitia “Miserachs Barcelona” poate fi vazuta pana in data de 27 martie. Muzeul este inchis martea. Puteti veni si cu copiii, o sa le placa (cel putin Avi a fost foarte incantatat, mai ales de fotografiile prezentate in 3D). Enjoy!

Xavier Miserachs

Xavier Miserachs

una dintre fotografiile preferate

una dintre fotografiile preferate

 

1

2

3

4

5

final material

Surse de inspiratie foto: Wikipedia,  arhiva personala

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here