READING

Fragonard, my childhood fragrances

Fragonard, my childhood fragrances

Fragonard deschidere mare

Luna trecuta am fost contactata de catre Madalina Stoica, marketingul Fragonard in Romania ca sa le fac o vizita in showroom.

M-am bucurat mult sa aflu ca pot cumpara produsele Fragonard si din Romania, pentru ca le cunosteam din incursiunile mele franceze si sapunurile lor mi se par extraordinare.

Fragonard 2

Am ajuns in showroom-ul Adda Shop Infinity (asa se numeste compania din Romania) si am testat aproape toate produsele si am aflat si povestea brandului de la Madalina.

Fragonard kinders

Madalina Stoica, Fragonard Romania

Madalina Stoica, Fragonard Romania


Fabrica Fragonard se afla intr-o cladire istorica ridicata in anul 1782, in regiunea Grasse, locul in care iau nastere cele mei sofisticate parfumuri. In anul 1926 a fost creat practic brandul Fragonard, in aceasta cladire, un omagiu adus pictorului francez Jean-Honoré Fragonard, nascut chiar in Grasse, in secolul 18, unul dintre exponentii stilului Rococo. Asa si-a dorit creatorul Fragonard, Eugene Fuchs.

Toate produsele Fragonard sunt naturale si provin din culturi proprii. Sunt procesate prin distilare la rece si distilare la cald iar formula originala este respectata intocmai ca la inceputul secolului 20. Produsele Fragonard au devenit in timp un etalon al elegantei, usor recognoscibile datorita ambalajelor elaborate si aromelor care mie imi trezesc amintiri din copilarie.

Toate retetele sunt unice, Fragonard inseamna un adevarat melanj: flori (predominand trandafirul, iasomia, ylang-ylang, tuberoza, garoafa, violeta), frunze (menta, dafin, cimbru), muschi de stejar, tutun, santal, condimente (cuisoare, nucsoara, scortisoara) si citrice (lamaie, portocala, neroli).

Timp de 3 generatii parfumeria Fragonard a fost extinsa in Grasse, Eze, Paris, Nice, Cannes si St. Paul de Vence, oferind o noua dimensiune culturala parfumului contemporan dar pastrand din valorile din trecut.

Am plecat din showroom cu apa de parfum, una pentru mine si una pentru fiul meu (exista o colectie intreaga de produse pentru copii si adolescenti), cu un parfum de camera, cu sapunuri si i-am cumparat si un cadou unui prieten drag, o apa de parfum cu un miros sublim.

Produsele pot fi achizitionate de pe www.mag-parfums.ro sau din boutique-ul de pe Splaiul Unirii, nr 86, etaj 4, sector 4, Bucuresti.

Iar daca ajungeti la Grasse, puteti vizita fabrica Fragonard zilnic intre orele 9:00 – 18:00 (pauza de masa este respectata acolo, intre 12:30 – 14:00). Veti avea parte de un tur cu ghid. Sa luati si revista, este colectibila. Aici este site-ul oficial Fragonard.

 

Surse de inspiratie foto: arhiva personala


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here