Domnul Alain Delon

Astazi Alain  Delon (pe care il mai cheama si Fabien Maurice Marcel) a implinit 77 de ani.

Delon era unul dintre actorii preferati ai parintilor mei. Imi aduc aminte ca tatal meu avea un trench identic cu cel purtat in filmele actorului francez si in anii ’70 acest model era in mare voga.Am vazut aproape toate filmele lui Delon, de la “Christine”, (in care a jucat cu Romy Schneider, alaturi de care a format unul dintre cele mai frumoase cupluri) si pana la “Rocco si fratii sai”, “Eclipse”, “The Leopard”, “Clanul sicilienilor”, “Teheran 43”, “Notre histoire” sau “Samuraiul”.

“Monsieur Klein” este filmul vizionat intr-o frumoasa dupa amiaza de septembrie a anului 1989. Imi amintesc si acum, in fiecare sambata erau difuzate pe Programul 1 al televiziunii israeliene (un fel de TVR) filme in limba franceza, cu subtitrare pe cate un rand, in ebraica si in araba si am reusit cu succes sa citesc tot randul in Hebrew, o adevarata victorie pentru mine & mama, care emigrasem de doar doua luni.

Alain Delon si marile sale iubiri

Cu Romy Schneider.

Alain Delon, Nathalie Barthelemy si fiul lor, Anthony Delon (care atunci cand a crescut mare a format un cuplu special alaturi de Stephanie de Monaco).

Alain Delon si Mireille Darc.

In anul 1987, Alain Delon a intalnit-o pe modelul olandez Rosalie van Breemen si au impreuna doi copii, Anouschka si Alain-Fabien, care in prezent locuiesc in Elvetia cu Monsieur Delon.

Vreau sa revad “Domnul Klein” (regizat de Joseph Losey si produs de Delon) si mai ales “Rocco si fratii sai” (al lui Luchino Visconti), cel mai probabil ca vor fi difuzate de TCM.

 

Surse: http://jjb.yuku.com/topic/662547#.UJvq3aBpszU, http://www.boldjack.com, http://jestherent.blogspot.ro, http://www.tumblr.com, http://alaindelon.tumblr.com, Wikipedia.

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here