READING

Cum să prelungești viața hainelor tale cu produse ...

Cum să prelungești viața hainelor tale cu produse vegane și cruelty free

Ecover deschidere

Say Hello to Ecover, un pionier al sustenabilității.

În secolul 21, mai exact, în anul 2022, este imposibil să nu vorbim despre sustenabilitate, și nu ca despre un topic la modă, ci ca o necesitate.

Se împlinesc deja 10 ani de când am început să fiu mai atentă la alimentele pe care le consum, la cât consum (ca să nu mai arunc mâncare), la ambalajele produselor și proveniența acestora. Anul acesta am renunțat la sticlele de apă din plastic și mi-am cumpărat o cană care filtrează apa (influențată de toți prietenii mei care au așa ceva în casă de multă vreme).

blog fusta

De câțiva ani am început să îmi cumpăr mai puține haine (doar strictul necesar – lenjerie, basice sau de la designeri români) și mi-am transformat piese vestimentare în altele pe care știu că le port mai des. Deja am vorbit despre cele două rochii Ana Alexe pe care tot ea le-a transformat pentru mine într-o fustă, respectiv o pereche de șalvari și o bluză maiou.

Cumpăr de pe site-uri vintage, iar preferatele mele sunt @babalunastore și @vintagecoutureshop.

Dulapul mamei mele este mereu o sursă de inspirație iar una dintre piesele adorate este o fustă din jeans asimetrică pe care mama a cumpărat-o în vara lui 1990 de la un boutique din Haifa. Fusta asta e în garderoba mea acum și o port all seasons, cu flip flops, pantofi sport sau Moon Boots.

Ecover si fusta

Produsele de îngrijire și de machiaj sunt de la branduri care nu testează pe animale, în majoritatea lor vegane și la fel se întâmplă și cu produsele de curățenie. Caut să folosesc cât mai multe produse ecologice și mai ales netestate pe animale, vegan friendly. Aleg branduri care reciclează și care sunt preocupate în permanență să găsească soluții pentru reciclare.

În grupurile mele de prieteni vorbim des despre ce produse am mai descoperit, mai ales că aproape toți avem și animale de companie.

Șoricarul Shlomo este foarte friguros. Doarme învelit în pătura preferată (de care nu se desparte nici la hotelul de căței, când mergem noi în vacanțe) și vreau ca detergentul și balsamul să fie atât vegane cât și pet friendly și să conțină substanțe care să nu provoace alergii. Clint, câinele cel mare, are foarte multe alergii.

Before & after:

animalprint US

  • Rochia animal print Ana Alexe pe care am purtat-o prima dată la lansarea Molecule-F, în vara lui 2010. Din anul 2016 a devenit fustă și o port foarte des, cu tricouri XXL și flip flops.

animal print prelucrata

  • Rochia purtată la lansarea calendarului Campari de la Milano, în toamna lui 2012, transformată tot în 2016 în șalvari și maiou, piese de rezistență ale verilor mele.

greenhood Ana

greenhood after

  • Kimono de plajă cumpărat de la Cristina Crăciun, la un eveniment “shop my closet”, acum câțiva ani.

vintage kimono

 

Acum câteva luni am descoperit brandul Ecover, la supermarketul de unde îmi cumpăr de regulă produsele de curățenie și o parte din alimentele bio. Între timp am aflat că brandul a lansat și site-ul propriu în România, și e mult mai ușor acum să comand online și mai ales să descopăr o varietate mai mare din gama de produse (cum ar fi balsamul de rufe).

Surpriza a fost să aflu că Ecover există din anul 1979 (aveam 7 ani atunci), când omenirea era departe de introducerea în lexiconul social al termenilor “sustenabilitate”, “biodegradabil” sau “climate change”.

Ecover kitchen

Ecover a fost creat de o echipă de pionieri ecologici din Belgia, care au avut viziunea de a deveni lideri pe piața rufelor și au creat o pudră de spălat de ultimă generație care nu conținea fosfați ( cu mult înainte ca fosfații să fie în general interziși). De la pudra de spălat, Ecover a dedicat ani întregi de cercetări și au fost create noi produse revoluționare. Toată gama Ecover este realizată cu ingrediente pe bază de plante și biodegradabile, cu formule aprobate de Leaping Bunny (https://www.leapingbunny.org, care a certificat până în prezent 2377 de branduri internaționale).

Fabricile Ecover sunt certificate Zero Waste, în conformitate cu o rată de recuperare a deșeurilor de 95% și cu acoperișuri acoperite cu verdeață.

Ingredientele detergenților Ecover sunt cumpărate din surse cât mai apropiate de fabrici (în spiritul locovorismului) iar parfumurile au mirosuri cât mai autentice și simple, care se potrivesc expresiei: “miroase a curat”.

Formulele Ecover sunt realizate din ingrediente pe bază de plante (mușețel, aloe vera, floare de măr, gardenie) și fructe (lămâi, clementine, smochine).

Sticlele sunt  fabricate din plastic reciclat. Sticla de detergent de vase este realizată din plastic reciclat în proporție de 100 %, conform ISO 14021.

Ecover si Shlomo

De fiecare dată aștept să se umple mașina cu rufe ca să spăl (am casă grea, un pre adolescent și 3 căței).

Ecover dogos

Spăl vasele în mașina de spălat de regulă, dar sunt anumite vase (oale, tigăi, mai ales) și farfuriile cățeilor mei, pe care le spăl cu detergent de vase. Acum, cu Ecover.

Ecover kitchenjpeg

#letsliveclean, ne indeamna @ecover_ro iar eu vă invit să descoperiți întreaga gamă. Aștept impresiile voastre.

#ecoverromania #letsliveclean #vegan #crueltyfree

Surse foto: arhiva personală

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here