READING

Cum am cunoscut-o pe Orly Yanay

Cum am cunoscut-o pe Orly Yanay

tablou pictat de un prieten de-al lui Orly, dupa o fotografie.

Orly este una dintre cele mai bune prietene ale mele. Ne-am cunoscut in toamna lui 1995, atunci cand Orly s-a angajat la ambasada, unde eu lucram deja de aproape un an. Mi-o amintesc si acum, imbracata super chic, cu costume de la Stefanel si Naf Naf ( da, la vremea respectiva erau singurele magazine din Bucuresti din care iti puteai cumpara haine mai ,,altfel’’), cu tocuri, manichiura impecabila si un par lung si carliontat. Orly afisa in permanenta un zambet larg iar cand se pornea pe ras, te molipsea instant. Ne-am inteles excelent din prima clipa si am trecut impreuna prin multe ,,filme’’, pe care le pastram in amintirile noastre de viitoare babete. Timp de doi ani Orly se muta la mine in weekend-uri si in fiecare sambata dansam in Club 30 ( faimosul club de langa Intercontinental care s-a inchis, din pacate) si spre dimineata il rugam pe DJ Niki sa puna piesele noastre preferate.

Orly danseaza minunat, i se citeste fericirea pe toata fata.

Orly a intrat in secolul 21 cu o schimbare radicala de atitudine, adoptand un stil de viata care ma duce cu gandul la L.A & Miami ladies. A pus in pod costumele si rochiile fit si si-a umplut dulapurile cu jeans si un look hippie care i se potriveste de minune; a facut cursuri de aikido si are deja cateva centuri. Iar de cativa ani a inceput sa picteze singura, fara sa mearga o zi la vreun curs la Facultatea de arta. Am deja de la Orly cateva tablouri, unul este chiar pe birou, sprijinit de perete, o reproducere a unei fotografii celebre cu Marlene Dietrich.

Am uitat sa va spun ca Orly este una dintre cele mai hip mame de baiat. Pe Stavros, fiul ei il stiu de cand avea 5 ani si a fost unul dintre cei mai cuminti pusti pe care i-am cunoscut. Inca nu pot sa realizez cum au trecut anii, a terminat deja facultatea, canta la chitara ( talentat ca mama lui) si a vazut aproape toata lumea, calatorind cu Orly prin cele mai exotice locuri.

Orly si-a amenajat singura apartamentul si am avut placuta surpriza sa vad un deco in paginile revistei Casa si Gradina, editia ianuarie/februarie (aici puteti sa faceti un tur virtual al casei: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2742600528368.2111744.1358104004&type=1).

In ultimii ani nu ne-am vazut foarte des, pentru ca amandoua lucram foarte mult, dar de cate ori ne intalnim, se lasa cu ,,vizite armenesti’’, cu multe rasete si o dispozitie de zile mari.

De curand Orly a inceput un curs de tatuaje si am anuntat-o ca voi fi unul dintre primii ei ,,clienti’’.

Pana atunci, ii puteti admira picturile pe acest linkuri:

http://www.paintingsilove.com/artist/orly si http://www.artbreak.com/orlyyanay/works si sper ca pana la finalul anului sa ne organizam si cu o expozitie.

una dintre lucrarile pictate de Orly

…si inca un tablou care imi place foarte mult.

 

O sa mai auziti de Orly Yanay (cea modesta, despre care am mai scris si pe blogul Cristinei Bazavan).

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here