READING

Astazi o aniversez pe Bianca Jagger purtand un tur...

Astazi o aniversez pe Bianca Jagger purtand un turban alb

Bianca Jagger implineste astazi 67 de ani. Pentru ca nu ii place sa i se spuna ,,fosta doamna Jagger’’, voi aminti aici cele mai fermecatoare momente ale sale.

Nascuta intr-o familie instarita din Nicaragua, Bianca Pérez-Mora Macias a absolvit cu brio Paris Institute of Political Studies, fiind puternic influentata de filozofia lui Gandhi.

In urma mariajului cu Mick Jagger ( pe care l-a cunoscut la un concert Rolling Stones in Paris, in septembrie 1970), Bianca a devenit mama superbei Jade Jagger ( despre care voi scrie cu alta ocazie, pentru ca imi plac mult bijoux-urile pe care le creeaza).

Bianca a fost pe rand o jet setter emblematica, o socialite desavarsita si o apropiata a cercurilor artistice din New-York-ul anilor ’70-’80. In Studio 54 se simtea ca acasa, in compania bunului sau prieten Andy Warhol.

Bianca Jagger a aparut si in cateva filme arty produse in anii ’70: Cocksucker Blues ( documentarul despre turneul Rolling Stones din 1972 – anul in care m-am nascut eu); in Flesh Color, al regizorului francez Francois Weyergans, alaturi de Dennis Hopper si modelul Veruschka. A jucat si in comedia The Cannonball Run, alaturi de Burt Reynolds, Roger Moore, Farrah Fawcett, Sammy Davis Jr si Dean Martin. Bianca a avut si cateva aparitii in seriale cult ale anilor ’80, printre care Miami Vice.

Bianca Jagger pe coperta Vogue UK, martie 1974

Dar Bianca Jagger este cunoscuta in primul rand pentru actiunile sale umanitare. Este membra in Consiliul Europei si ambasador al Bianca Jagger Human Rights Foundation si membru activ al Amnesty International USA. A fost in zone de conflict din fosta Iugoslavie, in Sri Lanka, in tari din America de Sud pentrru a milita pentru drepturile femeilor si copiilor, in Iran, Iraq, in India. Bianca este si o ecologista convinsa, membra in diverse organizatii de protejare a mediului.

Astazi o aniversez pe Bianca Jagger cu multe cocktailuri de fructe si voi purta neaparat un turban.

Surse: http://www.theplace2.ru, http://fashioninsomnia.blogspot.com, http://www.ciaovogue.com, http://dreaminparis.tumblr.com, http://houseofasterius.blogspot.com, http://shewasabird.blogspot.com,

zp8497586rq

People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
follow me over here