Cred că unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat în viață în ultimii 3 ani au fost întâlnirile de muncă pe platforma Zoom și faptul că fiul meu, Avi, a învățat, la fel ca milioane de copii de pe planeta asta, online.
Pandemia a lăsat urme adânci, majoritatea triste, dar nevoia de a merge mai departe ne-a învățat să devenim mai eficienți. Iar contactul online a făcut ca lumea să meargă mai departe.
Pentru Avi, școala online a funcționat foarte bine. Faptul că se afla în fața unui ecran și nimic altceva nu îi distrăgea atenția l-au făcut să fie mai eficient și să se concentreze mai bine. În consecință, să obțină și rezultate mai bune.
Odată cu revenirea în colectivitate, a continuat meditațiile online la limba română și franceză cu mama mea, care locuiește în Israel iar randamentul este în continuare foarte bun.
Cum îmi moștenește lipsa talentului la disciplinele reale, m-am văzut în situația de a căuta un meditator la fizică. Este în clasa a VI-a, primul an în care se învață această materie și din păcate s-au adunat câteva lacune în primele trei luni de școală.
Am aflat la începutul acestui an de platforma de meditații online www.tootor.ro și mi-a fost recomandată o profesoară minunată, un monument de răbdare: Dna Focșa, cu care oricum nu ar fi avut vreo șansă să se mediteze prin deplasare, pentru că Dna profesoară locuiește în Vaslui.
Asta este frumusețea acestei platforme: conectează elevii și profesorii aflați la zeci, sute, chiar mii de km distanță. Pentru că există elevi sau profesori care nu locuiesc în România și au acces la această platformă care îmi economisește mie și altor mii de utilizatori, timp și bani. Plata se face exclusiv online, în avans, cu cardul, ceea ce este un alt beneficiu, pentru că există o transparență totală a tranzacțiilor.
Am grijă să achit cu cel puțin 24 de ore înainte de meditație, iar Dna profesoară rezervă meditația în tabelul său creat pe platformă. Tot ce trebuie să fac este să intru în tabelul de programări, să dau click, apoi achit și mi-am luat o grijă de pe cap.
Tootor.ro este un start-up românesc lansat oficial în septembrie 2022, ai cărei fondatori provin din medii diferite: tech, marketing și creative content, dar care au în comun aceleași valori: importanța educației și metodele de predare de secol 21.
Echipa de client service este tânără și foarte bine pregătită. Accountul cu care țin eu legătura, Melania, face mereu follow up și chiar acum două zile, când am întrebat-o dacă există vreo șansă să îi găsesc lui Avi și un meditator la matematică, a venit în mai puțin de 5 minute cu două recomandări care i se par potrivite pentru el: doi profesori tineri, care sunt atât de solicitați, încât mai au puține “ferestre” libere.
Pentru că sunt curioasă din fire, am vrut să știu câți profesori are platforma, câți cursanți sunt în prezent și desigur, să știu ce opțiuni de cursuri mai există.
Ei bine, în prezent Tootor.ro numără 2500 de profesori din toată țara, peste 2000 de cursanți și peste 1500 de părinți. Cursanții au vârste cuprinse între 6 și 45 de ani, pentru că, în afară de materiile predate în școală și pentru care părinții se stresează să își mediteze copiii – matematică, fizică, română, biologie, chimie, istorie, există și cursuri ce pot fi accesate de toate vârstele, în total, în jur de 100 de cursuri. Nivelul de predare este adaptat fiecărei vârste: artă, graphic design, limba română pentru cetățenii străini, content writing, limba franceză, engleza, spaniola, germana, olandeza, chineza. Iar platforma crește odată cu cerințele cursanților dar și cu profesorii care se înscriu și vin cu propuneri noi de cursuri.
Revenind la meditațiile lui Avi cu Dna Focșa, acestea sunt o adevărată încântare. Deunăzi i-a spus, atunci când a rezolvat singur o problemă: “Dacă aș fi aici lângă tine, te-aș pupa pe creștet. Bravo!” Știe să îl încurajeze și l-a determinat să fie mai curios, să învețe de plăcere.
Asta am înțeles de la abordarea Tootor.ro: și-au propus să transforme sistemul de predare în cel mai plăcut și mai eficient model de new vision, dedicat elevilor, profesorilor dar și tinerilor aflați la început de carieră, sau persoanelor care vor să învețe ceva nou.
Și conturile de social media Tootor.ro arată foarte fresh: Facebook: https://www.facebook.com/tootor.ro /Instagram: @tootor.ro / Tik Tok: @tootor.ro
Le-am povestit și colegelor de la #acinceaputere despre Tootor.ro, așa că în curând vor testa și ele platforma și abia aștept să citesc impresiile Anei Bîtu, Cristinei Stănciulescu (presimt că va dori să facă interviul de luni cu fondatorii), Dianei Cosmin și Marei Coman (căreia îi place să scrie despre orice, cum a declarat de curând pe Tik Tok).
Iar eu mă gândesc serios să încep un curs de italiană, pentru că vreau să înțeleg tot ce cântă ManeskinJ.
Surse foto: Tootor. ro, @judy.chicago, Alex Galmeanu
NO COMMENT