Mi-a fost tare greu sa decid ce titlu sa ii dau acestei postari. De regula trebuie sa optezi pentru ceva scurt, usor de tinut minte, ca atunci cand alegi numele unui catel sau al unei pisici. Asa ca, dupa vreo 10 modificari am ales “Doua zile bune la Poem Boem”, cu un fel de trimitere timida la filmul “A good year”, care nu este neaparat o capodopera, dar este acel gen de film care te pregateste de o vacanta care poate deveni memorabila.
I-am cunoscut pe proprietarii vilei Poem Boem din Sinaia acum un an, printr-un prieten comun, talentatul Catalin Nastasoiu (cel care se afla in spatele proiectului RoNativ).
Apoi am fost la cateva evenimente restranse in apartamentul R’Urban din Bucuresti, decorat cu mult bun gust si in care ai senzatia ca vrei sa iti aduci bagajele si sa te muti din prima clipa in care i-ai trecut pragul.
Si iata ca, in urma cu cateva zile am plecat la Sinaia, insotita de un grup din care fac parte acei prieteni deveniti in timp familie, pentru doua zile de relaxare de februarie, in mijlocul saptamanii.
Citisem despre istoria Poem Boem pe site-ul oficial si pe multe bloguri si in revistele de deco. Casa a intrat in top 5 cele mai frumoase case de vacanta din Romania, fiind nominalizata la Elle Romanian Design Awards anul trecut. Am citit multe reviews scrise de catre cei care si-au petrecut vacantele acolo. Si, bineinteles ca am citit si povestea vilei, construita de catre arhitectul Toma Socolescu in anul 1927 pentru sotia sa. Socolescu a fost unul dintre cei mai importanti arhitecti ai inceputului de secol 20, cel care a creionat un plan de urbanism pertinent pentru orasul Ploiesti, unde a fost si primar o vreme si care s-a implicat in proiecte de arhitectura importante in judetul Prahova, pana in momentul trist al venirii comunistilor la putere.
Sotii Enache au renovat aceasta casa plina de energii bune si au transformat-o intr-un loc de vacanta perfect. Pot sa va spun ca de cand am intrat in curte m-am simtit acolo ca acasa. Mi-a trezit amintiri din copilaria mea din apropiata Campina si am gasit acolo o parte din linistea pe care o are cineva care si-a petrecut copilaria si o mare parte din adolescenta la curte.
Casa, construita in stil neo-romanesc, cu accente puternice Brancovenesti a fost decorata de catre cuplul Enache cu un bun gust desavarsit. Bucataria este echipata complet, perfecta pentru foodies (iar prietenii mei sunt foarte “into cooking”), sufrageria are o masa la care pot sta comod sapte adulti si doi copii, iar zona de salon este la fel de primitoare, cu un semineu functional, o canapea si fotolii comode si o selectie de reviste numai bune de citit langa geam, de la Vanity Fair si pana la Monocle.
Fiecare dormitor este decorat altfel, cu baie proprie iar podul, amenajat ca o camera in care orice adolescent ar visa sa doarma, cu paturi aproape de nivelul podelei si un telescop prin care poti sa privesti stelele intr-o noapte senina, este completat de o baie mica si cocheta. Eu am ales sa dorm in aceasta mansarda cool si mi-a placut la nebunie, iar Avi, fiul meu a fost foarte multumit de alegerea facuta.
Va invit sa vizitati site-ul Poem Boem si apoi sa va cazati aici, cu prietenii vostri cei mai buni, pentru a completa un tablou al memoriei de peste ani.
Stiti ce ii lipsteste acestui loc? Dar am eu grija sa o conving pe Ioana Enache: de fapt “lipsesc”: doi catei prietenosi. Cotet exista, numai bun de gazduit doua suflete de la Iubirrre sau de la Robi.
Surse de inspiratie foto: Poem Boem, arhiva personala
NO COMMENT